Multifocale brillenglazen: alles wat u dient te weten

Kom meer te weten over het multifocale programma

Duizeligheid en hoofdpijn, een stijve nek, vermoeidheid en struikelen wanneer u de trap op loopt - er zijn genoeg voorbeelden van brildragers over de problemen bij het wennen aan nieuwe multifocale brillenglazen. Daarom twijfelen veel mensen die nog nooit een multifocale bril gedragen hebben vaak bij zo'n eerste aankoop.

Multifocale brillenglazen bieden verschillende oplossingen qua zicht in één brillenglas

Het vervaardigen van multifocale brillenglazen is altijd al iets bijzonders geweest. Multifocale brillenglazen zorgen voor een vloeiend, helder zicht van dichtbij tot veraf in één brillenglas - zonder verspringing of overgang in het beeld. Dat maakt multifocale brillenglazen in de optische technologie werkelijk uniek. Vervaardiging vereist niet alleen veel kennis en een groot aantal optische berekeningen, maar ook de exacte persoonlijke parameters van de drager.

De algemene regel: hoe meer het ontwerp van een multifocaal brillenglas rekening houdt met de persoonlijke parameters van de drager, des te comfortabeler en meer ontspannen het zicht - en des te korter het wennen.

Juist daarom neemt ZEISS zoveel persoonlijke parameters, zoals visuele gewoonten en anatomische gegevens, van de drager op in de vervaardiging van het brillenglas. Wanneer multifocale brillenglazen individueel op de drager afgesteld zijn, bieden ze buitengewoon draag- en visueel comfort. Soms is het echter nodig even te oefenen om aan multifocale brillenglazen te wennen. Laat uw ZEISS-opticien u informeren over de mogelijkheden van moderne multifocale brillenglazen. Wij hebben tevens belangrijke informatie over multifocale brillenglazen en presbyopie voor u samengesteld.

Beter zien voor ouderen

Veel mensen van boven de 40 hebben een bril nodig. Multifocale brillenglazen kunnen 20/20-zicht herstellen.

Progressieve brillenglazen - kleine meesterwerken

Een bril met progressieve brillenglazen is de ideale visuele oplossing voor mensen die scherp moeten zien op verschillende afstanden.

Werkleven 26 nov. 2019

Tags: Multifocale glazen

Het herkennen van zichtproblemen

Bijziendheid, verziendheid, cilindrische afwijking, etc. Welke zichtproblemen zijn er en hoe kunnen we deze corrigeren?

De geschiedenis van de bril

Van de bril zijn begin als visueel hulpmiddel tot zijn rol als modeaccessoire

Geen enkel gezicht is symmetrisch, en er zijn geen twee mensen waarbij de afstand tussen de ogen dezelfde is

Alleen nadat de brilmonturen exact zijn afgestemd op de individuele drager, kan het volledige potentieel van een bril worden benut.

Hoeveel brillen hebt u nodig?

Laat u niet overdonderen door alle beschikbare opties!

Oude brillenglazen met een nieuw montuur - is dat mogelijk?

Als u niet langer tevreden bent met uw montuur, maar de glazen passen nog steeds perfect bij uw gezichtsvermogen, hoe kan de opticien u dan helpen bij het vinden van een nieuw model?

Hoe een door ZEISS verkregen octrooi (EP0039497) 30 jaar geleden de nieuwe norm stelde voor multifocale brillenglazen

Hulp bij presbyopie, een speciaal gezichtsprobleem voor de optische techniek - toen en nu.

10 jaar gepersonaliseerde brillenglazen met de Freeform-technologie van ZEISS

Wat vroeger door iedereen voor onmogelijk werd gehouden: multifocale brillenglazen die even individueel zijn als de gebruikers ervan.

ZEISS geeft multifocale brillenglazen een nieuwe betekenis!

Er worden steeds hogere eisen gesteld aan ons gezichtsvermogen. BETER ZIEN spreekt met Laura Rocha over deze uitdagingen en hoe het nieuwe ZEISS Multifocaal Portfolio dit aanpakt.

Werkleven 16 okt. 2017

Tags: Multifocale glazen