Rijden + Mobiliteit

Alles uit het leven halen + ontspannen zicht Ontdek het nieuwe gamma brillenglazen voor dertigers en veertigers die regelmatig digitale apparatuur gebruiken.

ZEISS Digital Lenses vult het gat op tussen unifocale brillenglazen en multifocale brillenglazen.

16 oktober 2020
  • Alles uit het leven halen + ontspannen zicht Ontdek het nieuwe gamma brillenglazen voor dertigers en veertigers die regelmatig digitale apparatuur gebruiken.

Het is moeilijk ons het leven in te beelden zonder digitale apparatuur en alle tools en informatie waartoe ze ons toegang bieden, van het bladeren door onze e-mails onderweg, het bijwerken van onze Facebook-status tot het controleren van het weerbericht en de treintijden of het zenden van een foto. Toch is het niet enkel onze mogelijkheid om overal en altijd toegankelijk te zijn die een revolutie heeft ondergaan - ons gezichtsvermogen is ook gewijzigd.

Onze ogen springen van van een nabije tot middelgrote tot verre afstand. Tal van dertigers en veertigers die veel smartphones en tablets gebruiken, merken op dat ze vaker last krijgen van geïrriteerde en vermoeide ogen. Ons zicht en onze visuele perceptie verminderen, onze ogen geraken vermoeid en wij ook.

Maar ik heb toch niet al multifocale brillenglazen nodig?!?

Fitte en actieve dertigers en veertigers zijn vaak nog niet klaar om multifocale brillenglazen te dragen en er is ook geen reden waarom ze dit zouden moeten doen. Dat komt omdat ZEISS een speciaal gamma brillenglazen ontwikkeld heeft die op maat gemaakt zijn van dertigers en veertigers die digitale apparatuur gebruiken. Ongeacht of u nooit een bril gedragen hebt of overschakelt van unifocale brillenglazen, ZEISS Digital Lenses bieden een comfortabel nabij- en middelgroot verzicht gecombineerd met een uitstekende gezichtsvermogen van op elke kijkafstand. ZEISS Digital Lenses helpt mensen die last hebben van digitale oogstress om een slimmer en meer comfortabel zicht te krijgen en de uitdagingen waarmee ze dagelijks te maken krijgen, te overwinnen.

Snel gewend - en beschikbaar tegen een goede prijs

Het ZEISS productontwikkelingsteam focust specifiek op de visuele behoeften van mensen die vaak langdurig smartphones of tablets gebruiken en houdt rekening met hun lichaamshouding, de afstand tussen hun ogen en het toestel en het constant wisselen van hun focus van één afstand naar de andere.

Het idee was om speciale brillenglazen te creëren die een hele dag een comfortabel en ontspannen zicht mogelijk zouden maken. Ze kwamen met een nieuw brillenglasontwerp dat meer is dan unifocale brillenglazen en toch zeer verschillend is van multifocale brillenglazen. Hun doel was niet enkel om een comfortabel zicht mogelijk te maken, maar ook om een onmiddellijke gebruikerstolerantie te verkrijgen en een uitstekend gezichtsvermogen van op alle afstanden te bieden - en dit alles tegen een eerlijke en redelijke prijs. En ze slaagden hierin.

Hoe u voordeel kunt halen uit ZEISS Digital Lenses

  • ZEISS Digital Lenses maken een ontspannen zicht en uitstekend gezichtsvermogen mogelijk bij gebruik van smartphones of tablets zodat uw ogen zich gemakkelijker kunnen focussen.
  • Een comfortabel nabijzicht ontspant uw oogspieren terwijl een scherpe focus behouden blijft.
  • Snelle gewenning, uitstekende gebruikerstolerantie, eenvoudig aanpassingsproces zelfs voor het ongeoefende oog.
  • ZEISS Digital Lenses zijn geschikt voor alle situaties die u kunt tegenkomen in de loop van de dag - ze elimineren dus het gedoe van het wisselen van brillen.

ZEISS Digital Lenses – getest en goedgekeurd.

De effectiviteit van ZEISS Digital Lenses is bewezen in stresstesten bij smartphone- en tabletgebruikers. Aangezien men gemiddeld 4 keer minder last had van symptomen van vermoeide ogen, was meer dan 90% van de respondenten uitermate tevreden.

Doe de digitale oogstress test.

Soms realiseren we ons niet hoeveel belasting onze ogen te verwerken krijgen in de loop van de dag. We verplaatsen ons zicht constant tussen objecten op korte afstand (boek, smartphone), middellange afstand (navigatietoestellen, PC) en lange afstand (autorijden) - en onze ogen moeten zich voortdurend aanpassen aan deze wisselende omstandigheden.

Naarmate we ouder worden verliezen de ooglenzen en -spieren geleidelijk hun elasticiteit. Hierdoor wordt de mogelijkheid van de ogen om automatisch duidelijk te focussen op verschillende afstanden gereduceerd. De resulterende spanning en vermoeidheid resulteert in belasting voor ons en onze ogen.

Een ZEISS digitale oogstress test bij uw ZEIS opticien kan aantonen in welke mate uw ogen al belast zijn en wat u kunt doen om het probleem aan te pakken.


Deel dit artikel