Rijden + Mobiliteit

Gewoon beter zien met multifocale brillenglazen

Het bereik dat multifocale brillenglazen van ZEISS bieden is de perfecte oplossing - ook voor wie nooit eerder een bril met multifocale glazen heeft gedragen.

16 oktober 2019
 • Gewoon beter zien met multifocale brillenglazen

We kennen allemaal de verhalen van de moeite die mensen hebben om te wennen aan hun nieuwe multifocale brillenglazen - duizeligheid, hoofdpijn, gespannen nek en vermoeidheid ... en natuurlijk, de kans op struikelen tijdens het traplopen. Er zijn mensen die zich zelfs na enkele weken nog niet op hun gemak voelen met hun nieuwe bril. Dat is de reden waarom veel mensen die niet eerder een bril hebben gedragen huiverig zijn voor multifocale glazen. Waar moet u dus rekening mee houden als u overweegt uw eerste multifocale brillenglazen aan te schaffen?

Het overkomt ons allemaal op een zeker moment. Onze ogen beginnen steeds meer moeite te krijgen met lezen.. Ineens kunnen we teksten op korte afstand niet meer lezen of objecten in de verte herkennen. Dan is het tijd om een nieuwe bril met multifocale brillenglazen aan te schaffen. Met deze zeer geavanceerde brillenglazen is het mogelijk zeer goed scherp te stellen op zowel voorwerpen in de verte als op voorwerpen dichtbij - en op alles wat daartussen in ligt. Dit wordt allemaal mogelijk gemaakt door een speciaal brillenglasontwerp. Echter, de kwaliteitsverschillen zijn enorm, net als bij alle andere geavanceerde producten. Immers, een goed multifocaal brillenglas kan alleen optimaal presteren als de gebruiker daardoor volledig ontspannen en natuurlijk zicht krijgt dat nauwkeurig is afgestemd op zijn of haar persoonlijke behoeften en gezichtsvermogen.

Met name voor wie voor het eerst een bril aanschaft, is het van belang om te kiezen voor brillenglazen waarbij men ervan kan uitgaan dat deze meteen goed zitten en waar voor het geld bieden.

ZEISS biedt vier verschillende types multifocale brillenglazen, zodat uw oogzorgverlener de optimale brillenglazen voor u en samen met u kan kiezen. U kunt kiezen uit verschillende kwaliteitsklassen, afhankelijk van de voorgeschreven sterkte voor zicht op korte en lange afstand en van de vraag hoe u van plan bent uw nieuwe multifocale brillenglazen te gebruiken.

Oplossingen voor gezichtsvermogen op de werkplek na uw 40ste

Een leesbril zorgt ervoor dat een persoon met presbyopie van dichtbij duidelijk kan zien. Het zicht op middellange en lange afstand is wazig.
Leesbrillenglazen
Bifocale brillenglazen zorgen ervoor dat een persoon met presbyopie van dichtbij en veraf scherp kan zien. Een duidelijk zicht op middellange afstand is niet mogelijk.
Bifocale brillenglazen
Dit type office lens biedt helder zicht vanaf leesafstand tot een vaste M.I.D. van 200 cm.
Office lens - dichtbij
Dit type "multifocale office lens voor gebruik binnenshuis" biedt helder zicht vanaf leesafstand tot een vaste M.I.D. van 400 cm.
Office lens - kamer

U kunt altijd meer verwachten als u kiest voor multifocale brillenglazen van ZEISS. Is dat echt waar?

Wij zijn daarvan overtuigd. Immers, het is ons streven u met uw nieuwe brillenglazen een ontspannen en natuurlijk zicht te bieden - net als toen u jong was. Voor maximaal visueel comfort zijn vier verschillende factoren van belang. De varifocale brillenglazen van ZEISS komen aan alle vier tegemoet:

 • zo snel mogelijke gewenning en onmiddellijk comfort (=door professionals spontane verdraagbaarheid genoemd)
 • Vloeiende, vlotte overgang tussen de afzonderlijke zichtbereiken
 • Helder 20/20-zicht op elke afstand
 • Maximale benutting van zichtbereiken. Vanwege het multifocale glasontwerp en de overgangen tussen de bereiken voor nabij- en ver zicht, hebben standaard multifocale brillenglazen visuele zones die de gebruiker geen optimaal zicht bieden. Hoe beter de kwaliteit is van uw multifocale brillenglazen, des te kleiner deze zones worden.

Multifocale brillenglazen en hun bereik

 • Precision Pure
 • Precision Plus
 • Precision Superb
 • Individual 2
 • Geoptimaliseerd voor de ogen 's Werelds eerste Digital Inside™ technologie speelt in op de toegenomen digitalisering van onze manier van leven. Het biedt niet-belastend scherp zicht op digitale apparatuur en goed dynamisch zicht met snelle scherpstelling op verschillende afstanden.
  Precision Pure
 • Geoptimaliseerd voor ogen & montuur In een wereld waarin modetrends snel veranderen, biedt de unieke Adaptation Control™ technologie inclusief FrameFit+® de brildrager niet alleen vrijheid qua montuurkeuze, maar ook vlotte gewenning aan de brillenglazen.
  Precision Plus
 • Geoptimaliseerd voor ogen, montuur & gezicht De unieke anatomie van ieders gezicht is belangrijk. Optimale afstemming van het oog/brillenglas/montuur-systeem wordt bereikt door rekening te houden met de fysiologische positie van de parameters van de drager. Zo ontstaat eveneens volledig gebruik van driedimensionaal zicht.
  Precision Superb
 • Geoptimaliseerd voor ogen, montuur, gezicht & de belangrijkste dagelijkse bezigheden Ontwikkeld met het oog op individuele voorkeuren en behoeften. De IndividualFit™ technologie houdt rekening met iemands belangrijkste dagelijkse bezigheden, terwijl de Luminance Design™ Technology zorgt voor optimalisatie van de pupilgrootte - voor het beste natuurlijke zicht, dag en nacht.
  Individual 2

Niettemin ligt de nadruk altijd op u - de persoon die de multifocale glazen daadwerkelijk moet dragen - ongeacht met hoeveel deskundigheid de brillenglazen worden ontwikkeld en geproduceerd. Iedereen heeft zijn eigen behoeften en visuele gewoonten. Dit heeft invloed op de verwachtingen die u van uw nieuwe bril hebt en op de prijs die u ervoor wilt betalen. Het allereerste en belangrijkste doel van uw oogzorgverlener is voor u de perfecte oplossing te vinden - ongeacht of u op zoek bent naar een voordelig geprijsde merkbril of op maat gemaakte brillenglazen.


Deel dit artikel