Zicht inzichtelijk gemaakt

Kijk uit naar de Z van ZEISS bij de keuze van uw brillenglazen

Voor mij zien alle brillenglazen er hetzelfde uit - hoe kan ik er zeker van zijn dat ik brillenglazen van het merk ZEISS krijg?

16 oktober 2021
  • Kijk uit naar de Z van ZEISS bij de keuze van uw brillenglazen

Voor consumenten is het niet moeilijk de namen van fabrikanten of merklogo's op hun brilmontuur te vinden. Brillenglazen zijn echter niet voorzien van een logo dat onmiddellijk zichtbaar is. Of toch wel? In feite zijn alle merkglazen van ZEISS voorzien van een Z op het glas.  

Zo kunnen ze worden herkend als echte ZEISS-producten. Brillenglazen van ZEISS ondergaan een extreem strenge test om te zorgen dat ze voldoen aan alle normen van Carl Zeiss voordat ze de productiehal verlaten. Als gevolg daarvan menen we dat elk brillenglas van het merk ZEISS herkenbaar moet zijn aan het handelsmerk zodat u als klant en uw optometrist het kan onderscheiden van andere brillenglazen. Met een laserapparaat wordt een minuscule Z in alle ZEISS-brillenglazen gegraveerd voordat ze onze laboratoria verlaten.  

Het Z-icoontje wordt aan de buitenkant van het brillenglas gegraveerd. Dit proces verloopt contactloos en het logo wordt op een nauwkeurig bepaalde locatie gezet. De laser werkt op een golflengte die ervoor zorgt dat de gravure semitransparant is, waardoor het geen storend effect voor het zicht van de drager heeft.  

De kwaliteitszegel van ZEISS is alleen zichtbaar als u op het glas kijkt, niet als u erdoorheen kijkt. De onopvallende ZEISS lasergravering op uw merk brillenglazen garandeert u optimaal zicht.

Drie geavanceerde technologieën zorgen voor brillenglazen van topkwaliteit:

  • Onze eigen, speciale filtertechnologieën garanderen de zuiverheid van de grondstoffen. Uitmuntende productkwaliteit dankzij extreem strenge kwaliteitscontrole.
  • Optimale lichtgeleiding dankzij innovatieve anti-reflectietechnologieën.
  • Voor brillenglazen zijn er wettelijke minimumvereisten, aangeduid door de CE-markering. ZEISS brillenglazen zijn gecertificeerd volgens DIN EN ISO 9001/2000.  

Deze certificering gaat veel verder dan de wettelijke minimum vereisten en omvat hoogwaardige standaarden voor het product.

Daarnaast zijn er zeer zware kwaliteitseisen voor de werknemers die uw brillenglazen produceren.

Kijk uit naar de Z van ZEISS bij de keuze van uw brillenglazen
  • ZEISS garandeert dat de optische kwaliteit voorrang heeft boven alle andere productcriteria.  
  • De belangrijkste doelstelling voor ZEISS is ervoor zorgen dat u kunt genieten van optimaal zicht.
  • De Interne testspecificaties van ZEISS gaan veel verder dan de eisen die als normen zijn gesteld.
  • ZEISS verzekert dat brillenglazen van ZEISS alleen worden aangemeten door gekwalificeerde opticiens voor een stabiele kwaliteit. ZEISS brillenglazen zijn ook verkrijgbaar voor speciale sterktes.
  • En de vele verschillende coatings en kleuren zijn ook beschikbaar voor deze sterktes. Om een aangepast brillenglas aan te bieden dat is aangepast aan uw kijkbehoeften, heeft ZEISS een uitgebreid en divers aanbod.

Deel dit artikel