VOOR OOGZORGPROFESSIONALS

ZEISS BlueGuard brillenglazen

Brillenglazen die effectief blauw licht tegenhouden

Bied uw klanten comfortabel zicht en  een mooie uitstraling zonder storende  blauw-paarse reflecties op hun blauw licht blokkerende glazen. Onze innovatieve  blauw licht blokkerende brillenglazen beschermen tegen blauw licht en bieden volledige UV-bescherming. Ze zijn met name geschikt voor klanten die langdurig op computers werken of  continu met hun digitale apparaten bezig zijn.

 • Bescherm ogen tegen blauw licht en UV
 • Pak vermoeide ogen aan
 • Zie er goed uit, met minder blauw-paarse reflecties

Waarom is bescherming tegen blauw licht zo belangrijk voor uw klanten?

 • 70 %

  toename  van smartphonegebruik wereldwijd.3

 • 2/3

  Tot wel twee derde van de volwassenen die regelmatig digitale apparaten gebruiken ervaren verschillende klachten die geassocieerd worden met vermoeide ogen door de schermen.4

 • 80 %

  8 van de 10 zegt dat het belangrijk is om de ogen tegen blauw licht te beschermen.5

Meer blootstelling aan blauw licht – onafhankelijk van leeftijd.

Onderzoek heeft aangetoond dat mensen van alle leeftijden, van over de hele wereld, significant meer tijd op digitale apparaten doorbrengen dan voorheen. Naast het feit dat blauw licht van de zon mogelijk schadelijk kan zijn, brengen mensen ook meer tijd binnen door, waar tegenwoordig vaak LED's geïnstalleerd zijn die blauw licht afgeven.  Dit kan digitale oogstress veroorzaken en slaap negatief beïnvloeden.

Wat is digitale oogvermoeidheid?

Hebben klanten speciale computerglazen nodig?

Uw klanten zijn zich vaak niet bewust van hoe vaak ze elke dag naar schermen kijken. Ze worden constant omgeven door lichtbronnen zoals digitale apparaten en LED-lampen die relatief grote hoeveelheden blauw licht afgeven. Blauw licht verstrooit zich doorgaans door het glasvocht wanneer het het oog binnenvalt, waardoor er zogenaamde 'lichtvervuiling' optreedt.

Klanten ervaren dit waarschijnlijk als een oncomfortabele schittering en vermindering in contrastperceptie. Daarnaast zorgt blauw licht voor longitudinale afwijkingen die kunnen leiden tot wazige beelden. Deze ongerichte 'lichtvervuiling' kan bijdragen aan visueel discomfort en symptomen die geassocieerd worden met schermmoeheid.

Veelvoorkomende symptomen van  digitale oogvermoeidheid zijn:

 • hoofdpijn
 • wazig zicht
 • droge of branderige ogen

Gelukkig kunnen de meeste symptomen verminderd worden met weinig inspanning. Mensen die hier last van hebben kunnen proberen hun schermtijd te verminderen en ze kunnen een bril met glazen dragen die blauw licht tegenhouden.

Hoe beïnvloedt blauw licht slaap?

Blauw licht heeft een grote invloed op onze slaap/waak-cyclus. Dit komt omdat het zichtbare lichtspectrum ook blauwe lichtgolven omvat – en deze helpen ons wakker en alert te blijven gedurende de dag.

Wanneer de zon ondergaat, geeft het gebrek aan licht een signaal af dat het lichaam melatonine moet gaan maken. Dit hormoon  zorgt ervoor dat we moe worden en in slaap vallen. Blauw licht van bijvoorbeeld smartphones en laptops kan een invloed hebben op de afgifte van melatonine. Dit kan vaak  leiden tot problemen bij het in slaap vallen leiden en de hele nacht door te slapen. U kunt nu hoogwaardige brillenglazen  adviseren die blauw licht tegenhouden, zodat uw klanten niet meer aan dat deel van het blauwlichtspectrum worden blootgesteld.

Hoe werken blauw licht blokkerende glazen?

Een deel van het licht dat afkomstig is van de zon valt in het blauwe spectrum. Bovendien zenden vrijwel al onze digitale apparaten en LED-lampen ook blauw licht uit. Het menselijk oog kan zichtbaar blauw licht niet tegenhouden, dus overmatige blootstelling kan bijdragen aan waargenomen oogstress en wazig zicht. Een bril die blauw licht tegenhoudt kan dat deel van het blauwelichtspectrum tegenhouden dat schadelijk en hinderlijk zou kunnen zijn voor uw klant.

Met blauw licht blokkerende glazen van ZEISS kunt u de algehele levenskwaliteit van uw klanten verbeteren.

ZEISS BlueGuard brillenglazen: de nieuwste generatie blauw licht blokkerende glazen

Bij eerdere producten zoals de ZEISS BlueProtect coating, werd blauw licht tegengehouden door het aanbrengen van een coating met blauwlichtfilter op glazen.

Met BlueGuard®  glazen van ZEISS zijn de eigenschappen die blauw licht tegenhouden nu een intrinsiek deel van de chemische samenstelling van het brillenglasmateriaal. Naast het feit dat het potentieel schadelijke blauwe licht van de zon wordt tegengehouden, wordt  hinderlijk digitaal blauw licht ook uitgefilterd waar uw klanten mogelijk last van zouden kunnen hebben.

ZEISS BlueGuard brillenglazen: de nieuwste generatie blauw licht blokkerende glazen
Diagram met belangrijke feiten over ZEISS BlueGuard glazen in vergelijking met andere producten.

Wat maakt ZEISS BlueGuard blauw licht blokkerende glazen uniek?

 • Hebben eigenschappen die blauw licht blokkeren als intrinsiek onderdeel van de chemische samenstelling van de brillenglazen.
 • Blokkeren tot wel 40 %1  van het hinderlijk blauw licht.
 • Bevatten UVProtect Technology  om volledige UV-bescherming tot wel 400 nm te bieden.

Bewezen klanttevredenheid met ZEISS BlueGuard brillenglazen.

Dragerstests en feedback van onze klanten wijzen op zeer hoge tevredenheid over ZEISS BlueGuard brillenglazen.

 • 90 %

  van de brildragers is zeer tevreden met de helderheid van ZEISS BlueGuard brillenglazen.6

 • 93 %

  van de brildragers zeggen dat ze minder schermmoeheid ervaren met ZEISS BlueGuard brillenglazen.6

 • 92 %

  van de dragers zegt dat ze minder symptomen  zoals vermoeide of droge ogen ervaren met ZEISS BlueGuard glazen.6

 • 72 %

  van klanten zegt dat ZEISS BlueGuard glazen minder intense reflecties laten zien dan ZEISS DuraVision BlueProtect.7

 • 95 %

  van dragers geeft de voorkeur aan ZEISS BlueGuard ten opzichte van hun vorige glazen.6

 • 9 van de 10

  dragers zouden ZEISS BlueGuard glazen aanbevelen aan hun vrienden of familie.6

Duurzaamheid en beschikbaarheid van ZEISS BlueGuard brillenglazen

ZEISS BlueGuard brillenglazen zijn geschikt voor alle leeftijden en beschikbaar voor de meest relevante ZEISS designs, behalve de volgende:  

 • Bifocale en trifcoale glazen
 • DriveSafe  glazen
 • Sportglazen

U kunt uw klanten BlueGuard  glazen aanbieden op alle kunststof  materiaalindexen.

Een uitstekende balans tussen visueel comfort, stijl en bescherming.

Neem contact op

Wordt een ZEISS partner

Bundel uw krachten met ons en profiteer van een sterk partnerschap

Formulier is aan het laden...

De in het contactformulier ingevulde gegevens zullen door Carl Zeiss Vision worden gebruikt om uw aanvraag per e-mail of telefoon te beantwoorden. Klik hier om onze verklaring over gegevensbescherming te lezen.

Plan een afspraak

Onze Sales & Product Advisors bezoeken u in uw winkel

Formulier is aan het laden...

De in het contactformulier ingevulde gegevens zullen door Carl Zeiss Vision worden gebruikt om uw aanvraag per e-mail of telefoon te beantwoorden. Klik hier om onze verklaring over gegevensbescherming te lezen.

 • 3

  70% toename in smartphonegebruik, bron: Watson A. (2020). Mediaverbruik thuis veroorzaakt door de coronaviruspandemie; onder internetgebruikers over de hele wereld, per land, vanaf maart 2020. www.statista.com, URL https://www.statista.com/statistics/1106498/home-media-consumption-coronavirus-worldwide-by-country.

 • 4

  Tot wel twee derde van volwassenen die regelmatig digitale apparaten gebruiken ervaren verschillende klachten die geassocieerd worden met vermoeide ogen door het beeldscherm. Bron: Vision Council of America Report, 2016.

 • 5

  8 van de 10 zegt dat het belangrijk is om de ogen te beschermen tegen blauw licht. Bron: Klantvoorkeurstest met n= 100 brildragers in Duitsland in september 2020 door extern marktonderzoekinstituut.

 • 6

  Klantenacceptatie-enquête - Top 2 vensters resultaten van n=187 brildragers die ZEISS BlueGuard glazen kochten en dragen in China, mei 2021.

 • 7

  Klantvoorkeurstest met n= 100 brildragers in Duitsland in september 2020 door extern marktonderzoekinstituut (subjectieve visuele beoordeling op witte achtergrond, verlicht met standaard moderne LED-verlichting).