Ontdek hoe digitale apparatuur ons gezichtsvermogen wijzigt en uw ogen op de proef stelt.

Vermoeide, geïrriteerde ogen, hoofdpijn en nekpijn zijn typische symptomen van digitale oogstress.

Het is gemakkelijk wanneer u jong bent! Tot op een zekere leeftijd werken onze ogen automatisch en passen ze zich snel aan verschillende afstanden aan zonder dat we dit zelfs merken. Het voelt perfect natuurlijk aan om op te kijken na het controleren van e-mails of van het kiezen van het volgende nummer uit de afspeellijst van onze smartphone om een vriend in de verte te groeten en om vervolgens onmiddellijk opnieuw naar beneden te kijken - allemaal met een perfect scherp en duidelijk zicht. We zijn ons helemaal niet bewust van de vlotte aanpassingen die uitgevoerd worden door onze ogen - zoals de inspanning van de oogwimperspieren en van de natuurlijke ooglens.

Naarmate we ouder worden, gaat het accommodatievermogen, met andere woorden het vermogen om de focus tussen verschillende afstanden te schakelen, van onze ogen er bestendig op achteruit. Sommige mensen merken dat ze het moeilijker vinden om te focussen op verre objecten, hoewel dat vaak wordt voorafgegaan door andere symptomen zoals bijv. vermoeide, geïrriteerde ogen aan het einde van een lange dag of zelfs hoofdpijn of nekpijn.

Als we erover nadenken, realiseren we ons misschien dat we gedurende lange tijd onze smartphone gebruikt hebben of dat we lang in zwaar verkeer gereden hebben waarbij onze ogen constant heen en weer bewogen richting het navigatiesysteem.

Onze ogen voelen beter aan na een goede nachtrust, hoewel sommige mensen ook huismiddeltjes gebruiken zoals afkoelende oogkompressen. De mensen grijpen ook al te snel naar pijnstillers om de eraan gekoppelde hoofdpijn en nekpijn te bestrijden. Maar hebt u zich ooit afgevraagd of de oplossing van het probleem zou kunnen liggen in het kiezen van de juiste bril?  

Mijn Kijkprofiel Bepaal nu uw persoonlijke kijkbehoeftes en vind een brillenglasoplossing die bij u past.
Vind een ZEISS opticien bij u in de buurt

Gerelateerde Artikelen

Hoe desinfecteer ik mijn bril en hoe voorkom ik dat de glazen beslaan als ik een mondmasker draag?
Eerste hulp bij verbrande ogen door de zon Hoe herkent u dat uw ogen verbrand zijn door de zon en wat u eraan kunt doen
Welke zonnebril past bij uw favoriete bezigheid? Voor elke gelegenheid is er een perfecte zonnebril
10 tips voor gezonde ogen Zo voorkomt u vermoeide en droge ogen.

Gezondheid + Bescherming 18 apr. 2019

Tags:

Gerelateerde producten