Meekleurende brillenglazen voor comfortabeler zicht, flexibiliteit en bescherming

10 tips van BETER ZIEN: voor wie zijn fototrope brillenglazen op sterkte van ZEISS het meest geschikt, en wanneer moeten ze worden gedragen?

Moderne meekleurende brillenglazen, zoals PhotoFusion van ZEISS, kunnen een trouwe en nuttige partner zijn voor alle soorten lichtomstandigheden in uw leven. Ze zorgen dat zien minder inspanning kost en comfortabeler wordt, terwijl ze uw ogen 100% beschermen tegen UV-licht en bovendien modieus ogen. Wij laten u zien voor wie en in welke situaties fototrope brillenglazen op sterkte een echte meerwaarde kunnen hebben.

Een bewolkte dag zonder uitgesproken zonneschijn: PhotoFusion beschermt de ogen toch tegen schadelijke UV-straling van de zon.

Een bewolkte dag zonder uitgesproken zonneschijn: PhotoFusion beschermt de ogen toch tegen schadelijke UV-straling van de zon.

Buitenshuis worden de PhotoFusion-brillenglazen donkerder naargelang het zonlicht en bieden ze 100% bescherming tegen UV-straling van de zon.

Buitenshuis worden de PhotoFusion-brillenglazen donkerder naargelang het zonlicht en bieden ze 100% bescherming tegen UV-straling van de zon.

Zelfs als de zon buiten schijnt, is PhotoFusion heel helder in gesloten ruimten en biedt het een perfect zicht.

Zelfs als de zon buiten schijnt, is PhotoFusion heel helder in gesloten ruimten en biedt het een perfect zicht.

 

Een kleine maar belangrijke uitvinding van de chemicus Stanley Donald Stookey en zijn collega William Armistead in de jaren 1960 maakte de productie van brillenglazen op sterkte die reageren op UV-straling mogelijk. Nu zijn er hoogpresterende meekleurende brillenglazen verkrijgbaar, zoals PhotoFusion van ZEISS, die erg snel zo donker als een zonnebril worden, en binnenshuis helemaal helder worden. ZEISS brillenglazen op sterkte met PhotoFusion bieden 100 procent bescherming tegen schadelijke UV-A- en UV-B-straling van de zon en aangename, natuurlijke en moderne kleuren. Desondanks zijn vele brildragers terughoudend wat betreft het dragen van meekleurende, of fototrope, brillenglazen op sterkte, omdat ze ervan uitgaan dat de brillenglazen op sterkte hun kleur niet snel genoeg aan de lichtomstandigheden aanpassen. Het imago kan ook een negatieve rol spelen omdat vele brildragers vinden dat meekleurende brillenglazen er ouderwets en truttig uitzien.

Wij hebben tien tips verzameld om u enkele ideeën te geven van brildragers en situaties die bijzonder geschikt zijn voor meekleurende brillenglazen:

1. Comfort: Meekleurende brillenglazen van ZEISS voor dagdagelijks gebruik

Heeft u uw bril de hele tijd nodig? Vindt u het vervelend altijd twee brillen te moeten meenemen zodat u binnenshuis perfect kunt zien én buitenshuis uw ogen kunt beschermen tegen schittering en UV-straling als de zon schijnt? Een bril met meekleurende brillenglazen kan zorgen voor meer comfort in uw leven, omdat u steeds de ideale kleur voor elke lichtsituatie in één bril heeft. PhotoFusion brillenglazen op sterkte met een hoge of middelmatige refractie-index worden donker na slechts 15 tot 30 seconden in fel licht of zonlicht*. Binnenshuis worden ze weer helder binnen 5 tot 10 minuten*, waarbij ze in korte tijd helder genoeg worden om scherp te kunnen zien. En uiteraard bieden ze ook 100 procent bescherming tegen UV-straling van de zon bij alle kleurniveaus.

2. Ontspanning: Meekleurende brillenglazen van ZEISS voor lichtgevoelige ogen

Bent u bijzonder gevoelig voor licht? U moet gewoon sneller dan anderen uw zonnebril bovenhalen. Ook al schijnt de zon nauwelijks door de wolken, het kost u al inspanning om te kunnen zien. Meekleurende brillenglazen kunnen een geweldige visuele hulp vormen om uw ogen te ontlasten, omdat ze zich bijna eindeloos aanpassen aan wisselende lichtomstandigheden. In zwak zonlicht worden ze niet volledig donker zoals een zonnebril; daardoor kunt u nog steeds goed zien ondanks het donkerder worden van de glazen.

3. Minder belasting: Meekleurende brillenglazen voor een lange dag met wisselende lichtomstandigheden

U heeft een lange werkdag gehad. U draagt een bril en moet voor uw werk voortdurend tussen buitenshuis en binnenshuis wisselen. Voortdurend van bril veranderen is onaangenaam en u vergeet het vaak of heeft uw handen niet vrij. Uw ogen raken oververmoeid en u heeft 's avonds een branderig gevoel. Voor u zijn meekleurende brillenglazen geen overbodige luxe; ze kunnen een handig instrument vormen, zelfs als u slechts een klein zichtprobleem heeft. Uw bril verandert snel van een normale bril naar een zonnebril zodra u op uw werk van binnen naar buiten gaat - en omgekeerd. U heeft het juiste optische instrument voor elke taak, en uw ogen zullen dit op prijs stellen.

4. Helder zicht: Meekleurende brillenglazen voor mensen met een actieve en sportieve levensstijl

Bent u actief of sportief? Het weer zit niet altijd mee, of de lichtomstandigheden veranderen voortdurend tijdens sportactiviteiten. U heeft geen tijd om van bril te wisselen. Met meekleurende brillenglazen bent u steeds en onmiddellijk ideaal uitgerust voor gelijk welke lichtomstandigheden. Uw PhotoFusion brillenglazen op sterkte veranderen snel van kleur, van helder naar donker en van donker naar helder. Tegelijk beschermen ze uw ogen tegen de schadelijke UV-A- en UV-B-straling van de zon, en het beste is dat ze uw contrastzicht verbeteren en schitteringen reduceren.

5. Kindvriendelijk: Meekleurende brillenglazen voor de gevoelige ogen van kinderen

Kinderogen zijn nog gevoeliger voor UV-straling dan de ogen van volwassenen, omdat ze zich nog ontwikkelen en meer licht binnenlaten. Bijgevolg hebben kinderen eigenlijk dagelijks UV-bescherming nodig voor hun ogen. Als uw kind een bril draagt, is het aan te bevelen en veel praktischer om uw kind een bril met meekleurende brillenglazen te geven. Op die manier heeft u de zekerheid dat uw kind op elk moment wordt beschermd tegen de schadelijke UV-A- en UV-B-straling van de zon en toch helder en zonder moeite kan zien in elke lichtsituatie, zonder voortdurend tussen twee brillen hoeven te wisselen.

6. Zonder beperking op elke afstand: Multifocale meekleurende brillenglazen

Eén bril voor alle situaties: Net zoals een multifocale bril u de moeite kan besparen van het voortdurend wisselen tussen een leesbril en een bril, kunnen meekleurende brillenglazen u de moeite besparen van het wisselen tussen een zonnebril en een normale bril. Uw tweede bril kwijtraken, vergeten of niet weten waar u hem moet leggen behoort nu tot het verleden. Geniet van elk moment – dankzij optimaal zicht in alle lichtomstandigheden.

7. In plaats van contactlenzen: Meekleurende brillenglazen voor contactlensdragers

Uw contactlenzen – of het nu gaat om daglenzen, maandlenzen, jaarlenzen of multifocale lenzen – zijn uw beste vrienden. Maar er zijn ook situaties waarin u een bril nodig heeft. U wilt echter zo vrij en actief als vroeger blijven, bijv. tijdens sportactiviteiten. Een sportbril met gebogen en meekleurende brillenglazen kan uw beste trainingpartner worden. In licht of schaduw, u heeft steeds de juiste kleur en UV-beschermig en u kunt zien met meer contrast en minder schittering. U heeft slechts één visuele hulp nodig voor ontspannen zicht.

8. Modebewust: Meekleurende brillenglazen van ZEISS voor alle brilmonturen

De tijd dat meekleurende brillenglazen er ouderwets en truttig uitzagen is al lang voorbij. Moderne meekleurende brillenglazen, zoals PhotoFusion van ZEISS, zijn verkrijgbaar in natuurlijke, moderne kleuren - net zoals een gewone zonnebril. Meekleurende brillenglazen kunnen ook worden geslapen voor gelijk welk modern brilmontuur, zoals voor een montuurloze bril of een bril met gebogen glazen, zodat u ze helemaal naar uw smaak kunt laten vormgeven.

9. Mobiliteit: Meekleurende brillenglazen voor op reis

Vooral wanneer u op reis bent wilt u meer flexibiliteit en ontspanning. Hierbij kunnen meekleurende brillenglazen een erg handige reisgenoot zijn.

U moet er wel rekening mee houden dat de meeste UV-straling die meekleurende brillenglazen activeert wordt geblokkeerd door de voorruit van een auto; hierdoor worden de brillenglazen in de auto niet zo donker. Hoewel PhotoFusion brillenglazen op sterkte in de auto nog een zekere bescherming bieden tegen schittering, bevelen we toch aan dat u een "echte" zonnebril draagt tijdens lange reizen met beduidend wisselende lichtomstandigheden (bijv. bij het rijden door tunnels).

Fototrope brillenglazen op sterkte reageren ook op temperatuurverschillen. Hierdoor worden meekleurende brillenglazen minder donker in fel zonlicht als de buitentemperatuur hoog is. Bijgevolg raden wij aan om u vooral in warme streken steeds een zonnebril mee te nemen.

10. Bescherming: Meekleurende brillenglazen om medische redenen

Lijdt u vaak aan oogontstekingen, chronische conjunctivitis of droge en gevoelige ogen? Misschien kunt u dan best uw ogen tegen fel licht en vooral tegen UV-straling beschermen. Brillenglazen op sterkte die permanente UV-bescherming bieden en zich aanpassen aan de lichtomstandigheden kunnen voor u echte voordelen hebben. Uw oogarts of oogheelkundige opticien kan u helpen beslissen.

Van donker naar donkerder – slimme zonneglazen die zich automatisch aanpassen aan veranderd licht.
Wat is uw favoriete kleur en stijl?


Onze tip voor het aankopen van meekleurende brillenglazen

De kwaliteit en prestatie van meekleurende brillenglazen kan erg verschillend zijn. Vraag uw opticien naar de prestatie van meekleurende brillenglazen:

  • Hoe snel worden fototrope brillenglazen op sterkte donker?
  • Hoe snel worden ze binnenshuis helder?
  • Bieden meekleurende brillenglazen 100 procent bescherming tegen schadelijke UV-A- en UV-B-straling***?
  • Worden meekleurende brillenglazen binnenshuis volledig helder?
  • Hoe donker kunnen meekleurende brillenglazen in fel zonlicht worden?
  • Hoe reageren meekleurende brillenglazen in de schaduw?
  • Hoe goed werken meekleurende brillenglazen in een auto?
De ZEISS online oogtest Hoe goed ziet u contrast en kleur? Controleer uw zicht hier snel en eenvoudig!

Wat brildragers zeggen over PhotoFusion, de meekleurende brillenglazen van ZEISS

In november 2012 voerde Carl Zeiss Vision een onderzoek uit bij brildragers** die PhotoFusion uittestten. 9 op 10 brildragers beoordeelden de kwaliteit van PhotoFusion als zeer goed of goed. 4 op 5 bij het onderzoek betrokken brildragers waren zeer tevreden of tevreden met PhotoFusion. En wel 83% van de ondervraagden zou brillenglazen op sterkte met PhotoFusion van ZEISS bij vrienden en collega's aanbevelen.

*Gemiddelde waarde voor 1.67 en 1.6 en brillenglazen op sterkte gemaakt van polycarbonaat. De prestatie varieert naargelang materiaal, temperatuur en lichtomstandigheden.

**Bron: Onafhankelijke consumentenstudie, Duitsland, november 2012

***UV-straling is onderverdeeld in drie categorieën, waarvan alleen UV-A- en UV-B-straling het aardoppervlak bereiken. De energierijke UV-C-straling met korte golven (100 tot 280 nm) worden bijna volledig geabsorbeerd door de atmosfeer van de Aarde. Wanneer men spreekt over UV-straling van de zon wordt alleen UV-A- en UV-B-straling die de Aarde bereikt bedoeld. UV-A- en UV-B-stralen worden in verschillende mate door de ogen geabsorbeerd.

Mijn Kijkprofiel Bepaal nu uw persoonlijke kijkbehoeftes en vind een brillenglasoplossing die bij u past.
Vind een ZEISS opticien bij u in de buurt

Gerelateerde Artikelen

Hoe zonnebrillen gemaakt worden Welke stappen zijn er nodig om een zonnebril te maken? Kom erachter wat voor materialen er worden gebruikt om zonnebrillen te maken en hoe designers hun ideeën tot leven roepen.

Lifestyle + Mode 15-jul-2019

Tags: Zonnebrillen

De geschiedenis van modieuze zonnebrillen Elk decennium heeft zijn eigen kenmerkende stijl. Zonnebrillen, mode en hun gedeelde geschiedenis

Lifestyle + Mode 15-jul-2019

Tags: Zonnebrillen

Snel donker. Snel licht.: Meekleurende brillenglazen In de zon of binnenshuis: 24 uur uitstekend zicht met PhotoFusion meekleurende brillenglazen aangeboden door ZEISS

Lifestyle + Mode 24-nov-2017

Tags: Zonnebrillen

Laat u niet verblinden Zonnebrillen zijn modeaccessoires. Nog belangrijker is dat ze de ogen beschermen tegen UV-straling.

Lifestyle + Mode 16-okt-2017

Tags: Zonnebrillen

Gerelateerde producten