Niet alle zonnebrillen zijn hetzelfde

UV-bescherming, kleuren, polariserende brillenglazen of speciale bescherming tegen de zon voor tijdens het sporten - zonnebrillen op maat bieden alle opties

Wist u dat een stijlvol montuur niet het enige is waarop u moet letten als u een zonnebril koopt? Allereerst moet u zich vergewissen dat de bril glazen heeft van de beste kwaliteit die op maat zijn gemaakt voor uw ogen en behoeften. De belangrijkste functie van de zonnebril is bescherming van uw ogen tegen potentieel schadelijke UV-stralen. Dergelijke gepersonaliseerde zonnebrilglazen zijn vrijwel voor iedereen verkrijgbaar, ongeacht of u wel of geen bril nodig hebt om uw gezichtsvermogen te corrigeren. Maar een veelheid aan keuzes kan ook erg verwarrend zijn. BETER ZIEN helpt u graag bij uw keuze door een aantal belangrijke functionele opties voor uw ideale bril de revue te laten passeren.

Kijkt u al uit naar de eerste voorjaarszon of de intense zon tijdens de komende skivakantie in heerlijke poedersneeuw? Laat u zich dat genot niet ontnemen - maar zorg wel dat u een zonnebril bij u hebt waarmee u uw ogen beschermt tegen de UV-stralen van de zon. Bovendien is ook bij een zonnebril een antireflectiecoating van de beste kwaliteit van bijzonder belang voor een goed zicht. In elk geval speelt u op safe als u bij uw optometrist om advies vraagt. 

De ZEISS online oogtest Hoe goed ziet u contrast en kleur? Controleer uw zicht hier snel en eenvoudig!

De functies en kenmerken voor uw op maat gemaakte zonnebril kiezen.

Het staat als een paal boven water dat UV-bescherming het allerbelangrijkste kwaliteitscriterium is voor een zonnebril. Intensieve en overmatige blootstelling aan onzichtbare ultraviolette stralen kan leiden tot een pijnlijke ontsteking in het bindvlies en het hoornvlies, die zich op termijn kan ontwikkelen tot blijvend letsel. Daarom moet u er absoluut zeker van zijn dat u een zonnebril aanschaft met brillenglaezen met CE-markering. Dit garandeert u dat uw bril voldoet aan de fundamentele veiligheidsvereisten van de Europese richtlijnen. Precisiezonnebrilglazen zijn uiteraard ook verkrijgbaar met corrigerende eigenschappen.U kunt bovendien kiezen uit diverse kleuren, polarisaties en antireflectiefuncties. Bij de aanschaf van een zonnebril is het van belang om met de optometrist tot in detail de persoonlijke behoeften en verwachtingen die u van uw zonnebril hebt, te bespreken.

Zo kan het bijvoorbeeld een goed idee zijn om te kiezen voor ZEISS-brillenglazen met polarisatie, d.w.z. brillenglazen met de zogeheten anti-schitteringtechnologie als u uw nieuwe zonnebril ook gebruikt tijdens het autorijden. Dit beperkt schittering tot een minimum , bijvoorbeeld als gevolg van zonlicht dat vanaf een nat wegdek wordt weerkaatst. Polariserende brillenglazen reduceren schittering en zorgen ervoor dat u kleuren en contrasten beter kunt zien. U zult scherper kunnen zien en uw ogen raken niet zo snel vermoeid. Tegelijkertijd kunt u vertrouwen op bescherming tegen UV-stralen, ongeacht of u zich aan zee bevindt of in de met sneeuw bedekte bergen in de winter.

Als u te maken hebt met vaak wisselende lichtomstandigheden en niet telkens van bril wilt wisselen, dan zijn de fotochrome brillenglazen van ZEISS waarvan de kleuren zich automatisch aanpassen aan wisselende lichtomstandigheden, voor u wellicht de aangewezen oplossing. Uiteraard bieden ook deze UV-bescherming.

Als u een zonnebril nodig hebt voor sportactiviteiten die uw ogen ook beschermt tegen de wind, of als u graag ongebruikelijke activiteiten onderneemt, dan is het wellicht een idee om te investeren in een gebogen zonnebril. Deze is ideaal voor buitensporten en is bovendien erg modieus. Nogmaals, zorg dat u de goede brillenglazen voor uw zonnebril kiest. Belangrijk: Als u een corrigerende bril draagt, dan is het van belang dat u bij een gebogen zonnebril alleen brillenglazen van topkwaliteit neemt. Brillenglazen die niet aan deze norm voldoen kunnen het zichtbereik vertroebelen, met name langs de buitenranden van de brillenglazen.

Als u op zoek bent naar een zonnebril die geschikt is voor elk gebruik en die u vergezelt door alle zonnige omstandigheden in het leven, kunt u het beste uit een verscheidenheid aan beschikbare kleuren kiezen voor die kleur waarvan u meent dat die het meest comfortabel is. Naast standaardkleuren hebt u ook de mogelijkheid om precisieglazen te kiezen die verbeterd contrast- en een verzadigder kleurwaarneming bieden. U zult er versteld van staan hoe nauwkeurig uw zonnebril kan worden uitgelijnd met uw ogen en aangepast aan uw persoonlijke behoeften.

Van donker naar donkerder – slimme zonneglazen die zich automatisch aanpassen aan veranderd licht.
Wat is uw favoriete kleur en stijl?


Mijn Kijkprofiel Bepaal nu uw persoonlijke kijkbehoeftes en vind een brillenglasoplossing die bij u past.
Vind een ZEISS opticien bij u in de buurt

Gerelateerde Artikelen

Gepolariseerde brillenglazen - beter zien Veelzijdige brillenglazen voor in de zon, tijdens het rijden en vele andere situaties

Sport + Vrije tijd 3-nov-2017

Tags: Zonnebrillen

Gerelateerde producten