Lifestyle + Mode

Geniet van uw vakantie – met een bril

Waar brildragers op moeten letten voordat ze op vakantie gaan.

16 oktober 2020
  • Geniet van uw vakantie – met een bril

Op vakantie zijn – dat is de beste tijd van het jaar. Maar wat moet u doen als uw brillenglazen beschadigd raken of als u problemen heeft met uw zicht als u ver van huis bent? Welke voorzorgsmaatregelen kunt u treffen zodat slecht zicht uw vakantie niet bederft? BETTER VISION heeft tips zodat u van uw reis kunt genieten.

Slimme vakantieplanning – preventieve maatregelen om optimaal zicht te garanderen

Hoe meer u een bril nodig heeft, des te belangrijker is het dat u een reservebril heeft voor noodsituaties. We raden aan een tweede bril aan te schaffen voordat u op vakantie gaat, zodat u er altijd eentje extra heeft bij beschadiging of verlies van uw eerste bril. Dit is vooral belangrijk voor automobilisten, want in het ergste geval kunt u niet meer verder rijden als er iets met uw bril gebeurt. In sommige landen, zoals Spanje of Zwitserland, is het zelfs verplicht om onderweg een reservebril bij zich te hebben.

Onmisbaar: effectieve bescherming voor uw bril

Zowel gewone brillen als zonnebrillen verdragen hoge temperaturen niet zo goed. Dus opgepast: bij sterk zonlicht kan de temperatuur in uw auto oplopen tot over 40°C en het dashboard kan wel tot 80°C verhit raken. Dit betekent dat dezelfde regel geldt voor al uw verschillende brillen: laat ze niet in de zon liggen en zorg ervoor dat ze op een veilige plek liggen als u ze niet draagt. Hitte kan de brillenglascoating en het montuur beschadigen. Het beste is om uw bril altijd in een doosje te bewaren als u hem niet draagt. Een goed doosje beschermt de bril tegen direct zonlicht en andere mogelijke schadelijke invloeden. Contactlensdragers moeten hun contactlenzen ook koel bewaren. Als de contactlensvloeistof warmer dan 30°C wordt, kunnen de lenzen beschadigd raken. Gebruik ook nooit heet water om uw bril te reinigen. Lauwwarm water is het beste.

Kapotte brillenglazen op vakantie – wat nu?


Als u de brillenglazen krast, of uw montuur beschadigt, of als u ver van huis problemen heeft met uw contactlenzen, kan een lokale opticien u graag helpen! Kleinere problemen met uw montuur kunnen meestal direct verholpen worden en als het brillenglas gekrast is, kan uw opticien meestal snel voor een passende vervanging zorgen.

NB: als internationaal bedrijf heeft ZEISS een wereldwijd netwerk van ZEISS-opticiens. Gebruik de zoekmachine voor ZEISS-opticiens om een expert bij u in de buurt te vinden – het maakt niet uit waar u heen gaat.

Opmerking: als u serieuze zichtproblemen heeft, is het raadzaam naar een plaatselijke dokter te gaan.

Loremipsum

Geniet van helder zicht op het strand

– zonder zonnebrandcrème op uw brillenglazen te krijgen

Bij een dagje op het strand kan het erg verleidelijk zijn om een handdoek of een T-shirt te gebruiken om uw brillenglazen snel schoon te maken. Dit kan simpel zijn, maar door de kleine zandkorreltjes kan zelfs één keer wrijven uw brillenglazen al zo erg bekrassen, dat ze onbruikbaar worden. ZEISS reinigingsdoekjes zijn zacht voor uw brillenglazen, zorgen voor streepvrije resultaten en zijn even gemakkelijk te gebruiken als uw mouw. De ZEISS brillenreinigingsdoekjes hebben een uitzonderlijk fijne structuur en zijn bevochtigd met een unieke combinatie van reinigingsmiddelen. Zo worden uw brillenglazen niet blootgesteld aan de agressieve middelen die veel andere reinigingsproducten bevatten. Goed voor u en uw brillenglazen.

Loremipsum

Onprettig zicht in de felle zon

Veel reizigers vinden lichtreflecties van sterk zonlicht erg storend, bijvoorbeeld tijdens het zeilen, surfen, skiën of wandelen in de bergen. Daarbij kunnen effectieve, geïndividualiseerde   zonnebrilglazen   helpen. Watersporters profiteren van een brillenglas met   polarisatiefilter   dat irriterende reflectie minimaliseert. Getinte   sportbrillen   bieden een effectieve allround-bescherming tegen zon, wind en meer – de handige keuze bij het trotseren van hellingen. Er is een brede keuze. Neem de tijd om met uw opticien te spreken.

De perfecte tint voor iedere gelegenheid

De perfecte tint voor iedere gelegenheid.

Een zonnebril is meer dan een modieus accessoire – laat niets aan het toeval over bij de keuze van de tint voor uw zonnebril: voor iedere activiteit en weertype is er een passende optie. Of het nu gaat om winkelen in de stad, om comfortabel zicht tijdens het autorijden, of om uw ogen tegen fel zonlicht te beschermen tijdens bij het zeilen en surfen, er is altijd een juiste tint. De tinten variëren van heel licht tot donker – en ze zijn allemaal modieus.

Maar welke intensiteit van de kleur is het beste voor welke activiteit? Hier is een praktisch overzicht. Om het aanmeten en classificeren van de hoeveelheid bescherming te vereenvoudigen, is de beschermingsgraad in vijf filtercategorieën verdeeld.

De perfecte tint voor iedere gelegenheid.
De perfecte tint voor iedere gelegenheid.
  1. Van een zeer lage lichtintensiteit – ideaal voor bewolkte dagen in de stad of voor binnen zitten: 0 tot 20 procent getint. Aanbevolen filtercategorie: 0 tot 3 – afhankelijk van de stad en de sterkte van het zonlicht.
  2. Voor lichte zonneschijn – bijvoorbeeld een modieuze tint die bij uw unieke stijl past: 20 tot 57 procent getint, optimaal voor autorijden. Aanbevolen filtercategorie: 2 tot 3.
  3. Voor het gemiddeld sterke zonlicht en extra verblindingsbescherming – bijvoorbeeld tijdens het autorijden, ook geschikt voor sportbrillenglazen: 57 tot 82 procent getint. Aanbevolen filtercategorie: 2 tot 3.
  4. Voor fel zonlicht – bijvoorbeeld tijdens het zeilen of surfen, ook ideaal voor veranderende lichtverhoudingen, inclusief polarisatiefilter: 82 tot 92 procent getint. Aanbevolen filtercategorie: 2 tot 4.
  5. Voor het doorbrengen van meer tijd in extreme lichtverhoudingen – bijvoorbeeld op gletsjers of in de bergen: 92 tot 97 procent getint. Aanbevolen filtercategorie: 2 tot 4.

En overbodig om te vermelden, al onze zonnebrilglazen bieden 100% bescherming tegen UV-A- en UV-B-straling.

Brildragers, vergeet niet dat contactlenzen een handige en comfortabele oplossingen zijn voor op vakantie

Het maakt niet uit of u liever een bril draagt, of contactlenzen, maar contactlenzen zijn vooral heel comfortabel tijdens het reizen. Wegwerplenzen vereisen geen speciaal onderhoud en zijn erg geschikt voor vele situaties. Bijvoorbeeld: ze zijn een goede vervanging voor een bril als u op het strand bent. Contactlenzen zijn ideaal voor zwemmen en werken goed met duikbrillen en zorgen voor extreem helder zicht, zelfs onder water. Daglenzen met een zonnebril zonder versterking zijn ook een uitstekende combinatie. Daglenzen besparen u ook het gedoe van reinigen en bewaren. U kunt de daglenzen gewoon weggooien na gebruik en een nieuwe verpakking aanbreken als u die nodig heeft. Dit levert een aanzienlijk voordeel in gebruiksgemak en hygiëne op.

Hier een aantal tips voor het voorkomen van droge ogen tijdens het vliegen

Vooral contactlensdragers kennen het onaangename gevoel goed als ze lang aan boord van een vliegtuig zijn geweest: hun ogen worden droog en de contactlenzen worden plotseling onaangenaam om te dragen. Kunstmatige traanvloeistof, ook bekend als oogdruppels, zit in een handig klein flesje en past precies in uw tas. Door deze in uw ogen te druppelen heeft u veel langer draagcomfort. Vraag uw opticien – deze zal u kunnen helpen.

Maar vergeet niet een extra bril mee te nemen! Heeft u al van ZEISS EnergizeMe brillen gehoord? Deze zijn speciaal gemaakt voor contactlensdragers die hun lenzen uitgedaan hebben.


Deel dit artikel