Lifestyle + Mode

Superdun, superlicht, superzicht

Dankzij de optimalisatie van de centrumdikte zijn brillenglazen nog sterker verbeterd: beter zien en er beter uitzien.

17 oktober 2021
  •  Superdun, superlicht, superzicht

Mensen die op zoek zijn naar een nieuwe bril verwachten meer dan een stijlvol accessoire - ze verwachten vooral een zo groot mogelijk draagcomfort. Kunststof brillenglazen zijn de reden dat moderne optometrische brillenglazen amper iets wegen. Ze laten niet langer hinderlijke inkepingen op de neus achter. Gebruikers hoeven niet langer hoofdpijn als gevolg van een zware bril op de koop toe te nemen - dankzij een correct afgestelde bril. De recentste ontwikkelingen zorgen voor nog meer goed nieuws: dankzij centrumdikteoptimalisatie zijn er nu nog dunner brillenglazen verkrijgbaar zonder dat er op kwaliteit hoeft te worden ingeleverd.

Brillenglazen zijn zo dik als glazen bokalen - gelukkig ligt die tijd ver achter ons. Op het gebied van optica is er opzienbarende vooruitgang geboekt dankzij een door een computer ondersteund proces genaamd OPTIMA. Dit proces maakt het mogelijk de zichtbare rand en de centrumdikte van brillenglazen terug te brengen tot een technisch haalbaar minimum.

Het goede nieuws: met OPTIMA kunnen brillenglazen vaak veel dunner worden gemaakt omdat ze nauwkeurig worden berekend op de vorm van het geselecteerde type brilmontuur.

Het grootste voordeel van centrumdikteoptimalisatie: het brillenglas wordt dunner geslepen over het gehele achtervlak. Uiteraard gebeurt dit zonder dat dit van invloed is op het dioptrisch of prismatisch effect. Deze lenzen verschillen op een belangrijke manier van traditionele brillenglazen: in plaats van dat ze rond, als een buis, worden gemaakt, benaderen ze de vorm van het uiteindelijke brillenglas. Hierdoor is het mogelijk de glazen tot die dikte te slijpen die nodig is voor de montage.

Diktevermindering van minstens 0,5 mm met OPTIMA

De volgende factoren spelen een belangrijke rol:

  • Vorm en grootte van het brillenglas
  • Type montage voor volledig montuur, nylor of montuurloze bril
  • Centreergegevens
  • Brillenglasmateriaal
  • Dioptrisch en prismatisch effect
  • Type brillenglas (unifocaal, bifocaal, trifocaal of multifocaal glas)

OPTIMA is een fantastische oplossing als de dikte kan worden teruggebracht met ten minste 0,5 mm aan de hand van de montuur- en centreergegevens. Voor elke OPTIMA-bestelling stelt de OPTIMA-klantenservice eerst vast of dit haalbaar is.


Deel dit artikel