Werkleven

Alles binnen gezichtsbereik achter het beeldscherm

Waarom een speciale leesbril of multifocale brillenglazen uw werk makkelijker kunnen maken.

16 oktober 2019
  • Alles binnen gezichtsbereik achter het beeldscherm

Een leesbril is vaak niet ideaal als men achter een bureau werkt. U ziet alles prima als u documenten leest, maar hebt moeite om een collega te herkennen die komt binnenlopen of het kost u moeite om te schakelen tussen de documenten die u leest en degene met wie u tijdens een belangrijke vergadering iets bespreekt. Welke brillenglazen zijn daarom het meest geschikt voor mensen met presbyopie en achter een beeldscherm werken?

De computer is niet meer weg te denken uit onze werkomgeving. Ook onze ogen hebben te lijden onder de constante blootstelling aan een computerscherm.

Vaak zijn we gespannen als we achter een computer zitten en gunnen we onze ogen weinig rust. Dit kan leiden tot pijnlijke nekspieren, hoofdpijn en rode, waterige ogen. oor mensen die lijden aan presbyopie, een aandoening die een negatieve invloed heeft op het zicht op zowel korte als lange afstand, komt daar ook nog het kiezen van de juiste bril voor het werk bij kijken.

Welke bril is het meest geschikt voor deze omgeving? Veel mensen grijpen naar hun leesbril als ze achter een computer gaan zitten. De deur gaat open, uw collega staat op de drempel en vraagt u iets. Nu zit uw bril uw zicht in de weg en u kunt uw collega niet duidelijk zien. In zo'n situatie kijkt u misschien over het montuur heen, waardoor u nog meer gespannen raakt.

Ook standaard multifocale brillenglazen vormen niet de perfecte oplossing voor de werkplek. U kunt er dan wel duidelijk mee zien op verschillende afstanden, maar het gezichtsveld op de korte en middellange afstand is vaak te klein voor langdurige werkzaamheden op korte afstand en vermoeid de ogen. Wat is de oplossing?

Uw optometrist kan u alles vertellen over verbeterde leesbrillen met speciale multifocale brillenglazen. Voor helder zicht op korte en middellange afstand bestaat een intelligente oplossing die is toegesneden op de visuele behoeften op de werkplek. De combinatie van een leesbril en multifocale brillenglazen beantwoordt aan de verschillende zichtbehoeften van bureauwerkzaamheden.

Voordelen van verbeterde leesbrillen:

  • Ideaal voor een groot, consistent nabijbereik.
  • Een breder, gelijkmatiger gezichtsveld, ook op middellange afstanden.
  • Overgangen tussen beide velden voor comfortabele hoofd- en lichaamshouding.
  • Meer comfort op het werk en wanneer u uw bril gebruikt als aanvulling op uw multifocale bril, zoals voor hobby's, bijvoorbeeld koken of knutselen.

Voordelen van multifocale brillenglazen voor werkplekken met beeldschermen:

  • Zeer breed bereik op middellange en korte afstand.
  • Ideaal voor helder en ononderbroken zicht tot 4 meter in de hele kamer.
  • Beter overzicht zonder gespannen hoofd en nek.
  • Ideaal voor werkzaamheden achter het beeldscherm, voor ambachtelijke werkzaamheden en hobby's

Uw ogen zullen niet alleen dankbaar zijn voor de ontspanning - u zult uw werk aan het bureau ook als meer ontspannen ervaren.

Waar moet u nog meer rekening mee houden om te zorgen dat het werken achter de computer lichamelijk minder inspannend is?

Een ergonomische zithouding en de juiste plaatsing van het beeldscherm, het toetsenbord en de documenten zijn bijzonder belangrijk voor een onvermoeiend en comfortabel zicht achter een computer. Armleuningen of een nieuwe stoel kunnen daar ook bij helpen.

Zorg dat uw monitor staat ingesteld op de hoogste vernieuwingsfrequentie en beeldstabiliteit. Stel uw beeldscherm zo af dat het beeld scherp is en voldoende contrasteert. Pas ook de lettertypegrootte zo aan dat u de tekst makkelijk en comfortabel kunt lezen.

Ons advies:  zorg dat u uw ogen af en toe wat rust gunt na een lange dag achter de pc. Laat uw ogen even over de kamer gaan, kijk even uit het raam, masseer de streek om uw ogen en sluit af en toe uw ogen voor een korte rust. Wij hopen dat deze tips u helpen met probleemloos zicht en wensen u alle succes in uw loopbaan!


Deel dit artikel