Werkleven

Minerale brillenglazen voor dragers van multifocale brillenglazen: brillenglazen voor liefhebbers

Verdere ontwikkeling van het ZEISS-portfolio van minerale multifocale glazen – waarom u ze absoluut moet hebben

15 juni 2022
  • Minerale brillenglazen voor dragers van multifocale brillenglazen: brillenglazen voor liefhebbers

Dankzij eigenschappen als laag gewicht en hoge duurzaamheid, hebben kunststof brillenglazen minerale glazen inmiddels ingehaald – als men af mag gaan op de verkoopcijfers. Bij ZEISS hechten wij daarentegen net zoveel belang aan de verdere ontwikkeling van ons portfolio met minerale brillenglazen. Tenslotte hebben brillenglazen van glas hun eigen voordelen. Hier staat het ZEISS-portfolio in het middelpunt van de belangstelling. Het allereerste brillenglas ter wereld bestond uit mineraal glas. Assyrische ambachtslieden ontwierpen in de achtste eeuw voor Christus glazen die, dankzij hun uitstekende optische eigenschappen, net zo perfect waren als vandaag de dag.

Bent u tijdens uw werk of hobby blootgesteld aan stof of vuil? Bent u een fan van de zuiverheid en optische prestaties van minerale glazen? Of hecht u veel waarde aan de duurzaamheid van uw brillenglazen? Dan kunnen minerale brilenglazen van ZEISS een oplossing voor u zijn.

Kunststof glazen zijn natuurlijk de eerste keus voor sportbrillen of kinderbrillen, omdat ze lichter zijn en zeer robuust. Maar het is geen toeval dat precisie-optica, zoals de lenzen van camera's, microscopen en telescopen en de touchscreens van moderne smartphones, van mineraal glas gemaakt zijn. Glas biedt een zeer duurzaam, glad en krasbestendig oppervlak dat voorkomt dat in een stoffige omgeving krasjes op het brillenglas ontstaan.

Bovendien maken hoge refractie-indices het produceren van dunnere, slankere glazen mogelijk, waardoor u er aantrekkelijker uitziet en uw ogen er natuurlijker uitzien - zelfs met hogere sterktes.

De grootste voordelen van minerale brillenglazen in één oogopslag:

  • uitstekende optische prestaties
  • grotere hardheid van het oppervlak
  • hogere krasbestendigheid
  • uitstekende duurzaamheid

Veel producenten van brillenglazen investeren helaas niet meer in de ontwikkeling van hun portfolio van minerale glazen. Maar liefhebbers van minerale glazen hoeven zich geen zorgen te maken, omdat ze nu van het verbeterde ZEISS-portfolio van minerale glazen kunnen profiteren. Multifocale brillenglazen, die dankzij freeform-technologie net zo individueel op maat kunnen worden gemaakt als een maatpak, zijn nu verkrijgbaar in alle mogelijke combinaties van monturen, brillenglazen en sterktes. Bovendien kunnen minerale multifocale glazen van ZEISS nu ook worden aangepast voor de middellange en korte afstand. Om u in het bijzonder 's nachts een uitstekend zicht te geven, kan uw ZEISS-opticien u ook minerale glazen met i.Scription®-optimalisatie aanbieden.

Wat maakt minerale glazen zo duurzaam?

Schematische weergave van de moleculen in een mineraal glas (1.6) – links – in vergelijking met de ongestructureerde moleculen van een kunststof glas – rechts.

Wat maakt minerale glazen zo duurzaam?

Het geheim van minerale glazen ligt in de sterke dwarsverbindingen en de dichte 3D-structuur van de moleculen. Dit garandeert een lange levensduur, omdat het harde, gladde oppervlak voorkomt dat er krasjes kunnen ontstaan.


Deel dit artikel