Waarom een tweede bril de moeite waard is

Er zijn vele situaties waarin een tweede bril het belangrijkste accessoire is dat u kunt hebben.

Geen luxe, maar wel slim: een tweede bril is niet alleen handig wanneer u eens wat anders wilt of voor de zekerheid voor het geval dat u uw normale bril kwijtraakt of vergeten bent. Voor mensen die lijden aan presbyopie, contactlenzen dragen, werken aan een computer, zonnebescherming nodig hebben of een sport beoefenen geeft een tweede bril de zekerheid dat ze altijd goed en ontspannen kunnen zien.

Niet iedere brildrager heeft een tweede bril, toch is het moeite waard de aanschaf ervan te overwegen, en dat niet alleen uit modieuze overwegingen of omdat je wel eens wat anders wilt. Zo heeft u snel een tweede bril bij de hand wanneer u uw andere bril niet kunt vinden. Een tweede bril kan een redder in nood zijn, vooral wanneer uw gezichtsvermogen zeer beperkt is. Mensen met erg slecht zicht kunnen nauwelijks zien als hun bril beschadigd of verloren raakt, waardoor ze zo goed als hulpeloos zijn. En dat is niet alles: in vele situaties en omgevingen verzekert de juiste tweede bril, die is aangepast aan de gegeven omstandigheden, een bijzonder goed zicht.

Onontbeerlijk: een bril voor dragers van contactlenzen

Dragers van contactlenzen zouden moeten overwegen om een bril van hoge kwaliteit aan te schaffen als alternatief voor hun contactlenzen. Dit kan bijzonder nuttig zijn voor reizen of vakantie. Een contactlens kan snel kwijtraken. Voor mensen die afhankelijk zijn van contactlenzen om te kunnen zien, is in dat geval de vakantie maar half zo leuk. Vaak is het ook niet gemakkelijk om tijdens een vakantie in het buitenland vervangende contactlenzen te vinden.

Dragers van contactlenzen vinden het bovendien vaak ontspannend om 's avonds thuis een bril te dragen in plaats van contactlenzen. Probeert u het zelf een keer uit.

Een tweede bril als aanvulling op multifocale brillenglazen voor mensen met presbyopie

Voor dragers van multifocale brillenglazen is een leesbril als tweede bril vaak een grote hulp. Met een breed gezichtsveld dat is aangepast aan dichtbij zien leest men meer ontspannen.

Minder bekend is misschien dat u geconcentreerder kunt werken met een speciale M.I.D.-bril waarmee u meer ontspannen kunt zien. De afkorting M.I.D. staat voor Maximum Intermediate Distance. Het is een nieuwe door Carl Zeiss Vision ontwikkelde technologie die de maximale focale afstand bepaalt voor de specifieke behoeften van brildragers. Hiermee is het mogelijk ZEISS-brillenglazen aan te passen aan de gezichtsscherpte en het zichtbereik die vereist zijn voor de individuele werkomgeving van elke brildrager. Het resultaat: brillenglazen met een erg breed gezichtsveld voor korte en middellange afstand (van een tot vier meter) voor optimaal zicht. Hiermee kunt u optimaal zien en werken, precies binnen het zichtbereik dat voor uw werk nodig is.

De ZEISS online oogtest Hoe goed ziet u contrast en kleur? Controleer uw zicht hier snel en eenvoudig!

Een zonnebril van hoge kwaliteit: een tweede bril als bescherming tegen zonlicht

Een zonnebril is een bijzonder belangrijke tweede bril. Het gaat niet alleen om een stijlvol accessoire, maar de bescherming van uw ogen tegen schadelijke UV-stralen. Precisie zonnebrilglazen van ZEISS zijn verkrijgbaar in alle sterktes. Er zijn diverse tinten, polarisatie en kleuren beschikbaar, aangepast aan uw individuele behoeften. Goede brillenglazen absorberen minstens 99 procent van de straling. Bovendien blokkeren polarisatiefilters ook reflecterend licht, zoals licht dat weerkaatst wordt door een wateroppervlak.

Beter zicht in beweging: een tweede bril voor sport

Een sportbril moet sterk, robuust, licht en comfortabel zijn. Afhankelijk van de sport kan hij uitgerust zijn met diverse bijzondere extra eigenschappen, zoals kleuring, polarisatiefilters, of gekromde brillenglazen.

Sportbrillen zijn er in vele maten en soorten. Voor vrijwel alle sporten zijn er optimale brillenglazen met de juiste specifieke eigenschappen. Laat uw opticien weten welke sporten u beoefent en beschrijf precies wat u van uw sportbril verwacht.

Brildragers die een tweede bril bij de hand hebben kunnen er in iedere situatie op vertrouwen, dat ze altijd goed kunnen zien. Zorg ervoor dat uw reservebril net zo goed is aangepast aan uw huidige gezichtsscherpte als uw normale bril.

Mijn Kijkprofiel Bepaal nu uw persoonlijke kijkbehoeftes en vind een brillenglasoplossing die bij u past.
Vind een ZEISS opticien bij u in de buurt

Gerelateerde Artikelen

En ineens ziet u meer - zelfs 's nachts en bij weinig licht ZEISS introduceert een nieuw concept brillenglazen voor beter zicht: beter zien met meer contrast 's nachts en bij weinig licht

Rijden + Mobiliteit 24 nov. 2017

Tags:

Veelgestelde vragen over ZEISS Digital Lens-brillenglazen Wat zijn precies ZEISS Digital Lens-brillenglazen?

Rijden + Mobiliteit 16 okt. 2017

Tags:

Alles uit het leven halen + ontspannen zicht Ontdek het nieuwe gamma brillenglazen voor dertigers en veertigers die regelmatig digitale apparatuur gebruiken. ZEISS Digital Lenses vult het gat op tussen unifocale brillenglazen en multifocale brillenglazen.

Rijden + Mobiliteit 16 okt. 2017

Tags:

De beste brillenglazen voor autorijden - veilig aankomen op de plaats van bestemming Speciale brillenglazen voor autorijden maken het rijden niet alleen ontspannener, maar verhogen ook de veiligheid aanzienlijk.

Gerelateerde producten