Werkleven

Beter zicht en meer comfort op het werk

De nieuwe ZEISS brillenglazen voor op kantoor geven u meer ontspannen zicht, of u nu werkt aan een bureau, een computer of een productiemachine.

16 oktober 2020
  • Beter zicht en meer comfort op het werk

Moderne technologie beheerst ons leven en maakt het makkelijker, zowel thuis als op het werk. We brengen een groot deel van onze tijd door met het werken met hightech apparatuur en displays. Ze helpen om ons sneller en productiever te maken. Als we lange tijd geconcentreerd willen blijven bij het gebruik van computers, smartphones, tablet-pc's of andere apparaten op het werk, hebben we goed zicht van dichtbij en op middellange afstand nodig. Dit gezichtsveld, tussen een halve meter en vier meter, gebruiken we het vaakst in onze dagelijkse routine. Een leesbril en zelfs geavanceerde multifocale brillenglazen zijn niet ideaal voor dit gezichtsveld. Heeft u ooit al overwogen om een bril te dragen die speciaal is aangepast aan het werk dat u doet?

Voor vele mensen wordt de wereld van het werk steeds sneller en gevarieerder. Computers en andere apparatuur spelen een belangrijke rol op de moderne werkplek. Bijgevolg is het essentieel om voor langere perioden productief te blijven. Ons zicht speelt hier een cruciale rol, vooral wanneer we werken aan beeldschermen en displays. Onze ogen moeten vele uren per dag belasting in het korte tot middellange gezichtsveld uithouden.

U draagt misschien al een leesbril of multifocale glazen op het werk. Ons voorbeeld toont echter aan dat u een hele onnatuurlijke houding kunt aannemen wanneer u deze soorten brillen draagt.

Een leesbril dragen voor het werk:

Een leesbril dragen voor het werk:

Een leesbril is ideaal voor hele korte afstanden. Om tekst en afbeeldingen goed te zien zult u automatisch dichter naar het beeldscherm toe bewegen. Hierdoor neemt u een slechte houding aan. Dit kan spanning in uw nek en rug veroorzaken.

Moderne multifocale brillenglazen dragen voor het werk:

Moderne multifocale brillenglazen dragen voor het werk:

Multifocale brillenglazen zorgen ervoor dat u vanop alle afstanden kunt zien. Het onderste deel van de multifocale brillenglazen helpt u voorwerpen op korte afstand te zien. Bij het werken aan een beeldscherm kijkt u door het onderste deel van de brillenglazen. U moet uw hoofd optillen om goed door dit deel van de brillenglazen te kunnen zien. Deze houding belast uw nek en schouders overmatig gedurende lange tijd.

De nieuwe ZEISS brillenglazen voor op kantoor voor meer ontspannen zicht.

De nieuwe ZEISS brillenglazen voor op kantoor voor meer ontspannen zicht.

De nieuwe ZEISS brillenglazen voor op kantoor zijn aangepast aan uw specifieke behoeften en maken een ontspannen houding mogelijk. Deze brillenglazen bieden een heel breed gezichtsveld van dichtbij tot middellange afstand (tussen een halve meter en vier meter). Dit laat u toe zo goed mogelijk te zien en te werken in exact dat zichtbereik dat uw baan vereist. Uw hoofd en nek zullen de hele dag door een natuurlijke en ontspannen houding aannemen.

Beter zicht met ZEISS brillenglazen voor op kantoor, in drie op maat gemaakte modellen:

Dankzij Carl Zeiss Vision ontwikkelde technologie voor het bepalen van de maximale middellange afstand (Maximum Intermediate Distance = M.I.D.) kunnen ZEISS brillenglazen voor op kantoor aangepast worden om aan de behoeften, qua kijkafstand van de individuele brildrager, te voldoen. Wij bieden alles van aantrekkelijk geprijsde modellen tot maatoplossingen aangepast aan extreem precieze vereisten. Brillenglazen worden geproduceerd op basis van de maximale afstand die de individuele brildrager dagelijks moet kunnen zien op de werkplek. Dit noemt men de M.I.D. waarde, de afstand in de kamer die de drager duidelijk en scherp moet kunnen zien.

Er zijn vier verschillende versies:

  • "Near" brillenglazen voor op kantoor: Met dit ontwerp is de maximale afstand die de brildrager scherp en duidelijk moet kunnen zien vastgelegd op twee meter. Dit model is ideaal voor mensen die hoofdzakelijk aan de computer werken of veel lezen.
  • "Room" brillenglazen voor op kantoor: Met deze brillenglazen is de maximale afstand vastgelegd op vier meter, wat de drager toelaat te zien vanop leesafstand tot het middellange gezichtsveld. Het "Room" model is ontworpen voor mensen die bijvoorbeeld vaak met klanten werken en gelijktijdig voor een beeldscherm werken.
  • NIEUW - "Book" officelens brillenglazen: "Book" brillenglazen hebben een versterkte focus voor het leesgebied met een maximumafstand van een meter. In vergelijking met een leesbril, die doorgaans ontworpen is voor een vaste en geïndividualiseerde leesafstand, bieden "Book" brillenglazen een groter gezichtsveld voor een meer ontspannen leeservaring.
  • "Individual" brillenglazen voor op kantoor: Dit model is aangepast aan de specifieke behoeften van de brildrager. De optimale maximale kijkafstand in de kamer is met extreme precisie gedefinieerd voor de brildrager. Bovendien worden de centreergegevens, de nabije werkafstand en de afmetingen van het brilmontuur van de drager gebruikt bij het produceren van deze brillenglazen.
  • ZEISS brillenglazen voor op kantoor, net als multifocale en unifocale brillenglazen zijn verkrijgbaar bij uw ZEISS opticien in verschillende ontwerpen (officelens Plus, officelens Superb en officelens Individual) en met diverse materialen en kenmerken.

 ZEISS brillenglazen voor op kantoor zijn niet alleen voor het werk

ZEISS brillenglazen voor op kantoor zijn niet alleen voor het werk

ZEISS brillenglazen voor op kantoor helpen u ook beter te zien in uw vrije tijd, bij het lezen, TV kijken, koken, op het internet surfen, online chatten, of om een muziekinstrument te bespelen. Uw opticien zal u graag adviseren en de beste oplossing voor u uitkiezen uit het aanbod van ZEISS brillenglazen voor op kantoor.


Deel dit artikel