Of u nu tandarts bent of schoonheidsspecialiste, met een professionele bril kunt u profiteren van perfect scherp zicht

Sommige bezigheden vragen om buitengewone brillenglazen die meer presteren. De zeer geavanceerde technologie van ZEISS helpt u om perfect te zien, zelfs op microscopisch niveau.

Waar moet u op letten als u een bril koopt voor "gedetailleerd werk"? Welke brillenglazen zijn het meest geschikt? Welk type brilmontuur moet er worden gebruikt? Welke coatings zijn aan te bevelen? Ten slotte moeten brillen niet alleen hun werk goed doen, ze zijn ook een afspiegeling van de status en persoonlijkheid van de drager.

Zoals altijd is de belangrijkste eigenschap van de perfecte bril voor uw werk de hoge kwaliteit van de brillenglazen en de aanpassing door de opticien

Als u werk vraagt om een scherp oog voor detail, dan hebt u een precisiezichtoplossing nodig: een individueel aangepaste bril voor werk op korte afstand, vergrotende visuele hulpmiddelen of een multifocale bril die op maat gemaakt is voor uw specifieke werkzaamheden. BETER ZIEN biedt u een overzicht van onze brillen, brillenglazen, coatings en professionele zichtoplossingen voor uw werk.

Zoals altijd is de belangrijkste eigenschap van de perfecte bril voor uw werk de hoge kwaliteit van de brillenglazen en de aanpassing door de opticien

Sommige banen vragen om een zeer precieze blik. Tandartsen en tandtechnici werken aan microscopisch kleine details van de tanden, horlogemakers werken aan minuscule tandwielonderdeeltjes en schoonheidsspecialisten hebben een perfect scherpe blik op de huid van hun klant nodig. Alleen een individueel aangepaste bril kan aan deze eisen voldoen. Een bril blijft de meest effectieve methode om zichtproblemen te verhelpen. Een bril kan het best worden aangepast aan de ogen van de drager en hem of haar bij vrijwel alle zichtbehoeften ondersteunen. In het algemeen is het aan te bevelen het gewicht van de bril zo laag mogelijk te houden, onafhankelijk van het werk waarvoor de bril wordt gebruikt. Dat betekent dat brillenglazen en monturen gemaakt moeten worden van lichtgewicht materialen. Hoe minder u merkt dat u een bril draagt, hoe natuurlijker en hoe minder inspannend u het vindt om dingen te bekijken. Vooral in een werkomgeving is dit een enorm voordeel op het gebied van comfort en dankzij de ruime keus in moderne brilmonturen en brillenglazen van ZEISS kan de perfecte bril voor een klant zonder problemen worden samengesteld.

De ZEISS online oogtest Hoe goed ziet u contrast en kleur? Controleer uw zicht hier snel en eenvoudig!

Zo nauwkeurig als een vingerafdruk: op maat gemaakte brillenglazen

Een van de belangrijkste factoren bij het maken van op maat gemaakte brillenglazen voor werk dat vraagt om gedetailleerd zicht is de zogeheten werkafstand. Afhankelijk van de afstand waarop een juwelier aan sieraden werkt, kan een oogheelkundig opticien bijvoorbeeld brillenglazen creëren die precies voor deze afstand zijn geoptimaliseerd. Met andere specifieke kenmerken van de werkzaamheden wordt ook rekening gehouden: wat is het meest geschikt voor de glazen, kunststof of glas? Brillenglazen die zijn gemaakt van glas met een hoge refractie zijn bijvoorbeeld aan te bevelen voor beroepen waarbij contact met mensen een grote rol speelt. Deze zorgen voor een hogere lichtafbuiging, waardoor de brillenglazen dunner kunnen worden gemaakt. Advies: met de modieuze slanke brillenglazen van ZEISS kan een slank, esthetisch glas worden gecreëerd, zelfs voor mensen met extreem slecht zicht. 

Welk montuur is voor mij het meest geschikt?

Bijna net zo belangrijk als het kiezen van het juiste brillenglas is het kiezen van een geschikt montuur. Het zichtprobleem dat moet worden verholpen, speelt hierbij een belangrijke rol. Is een oplossing alleen nodig voor afstand? Of voor een multifocale bril? Voor een bril voor uw werk is het belangrijkste advies om te kiezen voor een praktisch montuur. Het moet sterker zijn dan normaal, omdat het niet alleen op de neus rust, maar ook regelmatig op een bureau of stoel wordt gelegd, waar het makkelijk beschadigd kan raken. Monturen met rand hebben hun effectiviteit bewezen. Een bijkomend voordeel van een stevig montuur met rand is dat, in tegenstelling tot een randloos montuur, de bril snel met één hand op- en afgezet kan worden als dat nodig is. In veel beroepen is dit essentieel, omdat er minimaal één hand wordt gebruikt voor het werk - met name in handwerkberoepen of tandheelkunde. Advies: de nieuwste speciale werkbrillenglazen zijn ideaal voor het zien op korte en gemiddelde afstand (op uw bureau of productiemachines).

De meest effectieve coatings voor nog meer comfort en duurzaamheid

Voor onze ogen betekent ontspanning zicht zonder reflecties of irritatie. De belangrijkste voorwaarde hiervoor is een brillenglas van hoge kwaliteit met een geschikte coating en individuele aanpassing aan de behoeften van de drager. Met andere woorden: hoe beter de kwaliteit van de brillenglazen en de coating en hoe hoger het aanpassingsniveau, bijv. aan de eisen van het betreffende beroep, hoe ontspannener ons zicht. De coatings van ZEISS, zoals de Clean Coat- of antistatische coating, dragen hier in hoge mate aan bij. Voor bezigheden waarbij veel contact met mensen komt kijken, bieden wij een scala aan zeer geavanceerde brillenglascoatings, bijv. antireflectief en vuilafstotend. Bezigheden in kantoren met licht van boven zijn bijvoorbeeld extreem vermoeiend zonder antireflectiebril, omdat het licht reflecteert in de bril en irritatie voor de ogen veroorzaakt. Soms bent u lang voor het einde van uw werkdag al moe. Een vergelijkbare situatie treedt op bij autorijden in het donker, bijvoorbeeld op weg naar huis. Zonder antireflectiebril vinden we dit snel vermoeiend, omdat al het licht zowel in de voorruit als in onze bril wordt gereflecteerd. Dat is de reden dat wij, met name als het gaat om een bril voor het werk, adviseren de juiste antireflectiecoating te kiezen, zoals een hoogwaardige coating van ZEISS. Brillenglazen met een hoogwaardige ZEISS-coating zijn zo glad dat vuildeeltjes en waterdruppels er geen vat op krijgen en er gewoon vanaf rollen. Dat betekent dat u meer ziet en meer ontspannen bent, terwijl u er ook nog professioneler uitziet, omdat er geen vuil- of stofdeeltjes op de glazen zitten die uw zicht hinderen. Een ander voordeel van de nieuwste brillenglascoatings is dat ze kunststof sterker kunnen maken. Indien nodig kan er een extreem lichte en toch uiterst stevige bril worden ontworpen. Er zijn zo veel mogelijkheden dat er voor elk beroep een passende oplossing bestaat.

Multifocale brillenglazen voor op het werk - beter afgestemd op uw ogen dan ooit tevoren

Als u geen werkbril of speciale vergrotende visuele hulpmiddelen wilt, bieden multifocale glazen met ZEISS Multifocaal Individual 2 de optimale aanpassing aan de uiteenlopende eisen van uw beroep. In overleg met de oogheelkundig opticien beginnen we met het vaststellen van de doeleinden waarvoor de bril zal worden gebruikt. Daarop stemmen we de glazen en het montuur af, individueel en op maat gemaakt.

Cruciaal bij het kiezen van visuele hulpmiddelen voor beroepen waarbij gedetailleerd zicht nodig is: neem de tijd voor een persoonlijk consult.

Tenslotte geldt dat de bril en de glazen het prettigst te dragen zijn als ze zo individueel en nauwkeurig mogelijk zijn afgestemd. Daarom is het bij het kiezen van een bril voor wu werk belangrijk dat u de tijd neemt om u uitgebreid te laten adviseren door een opticien met betrekking tot de eisen van uw beroep. Hoe vindt u een goede opticien?

Als een bril niet genoeg is - vergrotende visuele hulpmiddelen van ZEISS bieden extreem scherp zicht, zelfs bij microscopisch kleine details

Afhankelijk van de eisen en behoeften zijn zelfs perfect aangepaste brillen soms niet genoeg voor een beroep. Dat geldt bijvoorbeeld voor gevallen waarin microscopisch kleine voorwerpen zo'n nauwkeurige behandeling vereisen door een precisiemonteur, tandarts of restaurateur dat er professionele vergrotende visuele hulpmiddelen nodig zijn, misschien zelfs met aanvullende verlichting. Precisieloepen van ZEISS, zoals de innovatieve telescopische loep G 2.5 TTL, zorgen voor een nauwkeurig, onvermoeid zicht tot in het kleinste detail, indien nodig met Xeon-verlichting en tot wel vier keer vergroting van het gezichtsveld. Of u nu tandarts bent, elektricien of dermatoloog: met deze professionele precisieloepen ziet u niets over het hoofd.

Geef uw ogen even pauze.

Onze ogen houden van een beetje ontspanning op z'n tijd. De volgende oefeningen kunnen snel en eenvoudig op het werk worden gedaan en geven onze ogen een korte maar effectieve pauze.

  • Kijk zo ver mogelijk in de verte
    We gebruiken onze ogen voornamelijk om scherp te stellen op een voorwerp dat zich steeds op dezelfde afstand bevindt, wat te vergelijken is met het lange tijd spannen van een en dezelfde spier. Wanneer u regelmatig opkijkt van uw beeldscherm en met opzet verder weg kijkt (minstens zes meter), vermindert u de belasting voor uw ogen tijdens uw werk aanzienlijk. Dit zorgt voor een veel ontspannener en aangenamer gevoel in de ogen.
  • Verwarmen met uw handpalmen
    Warmte en duisternis zijn goed voor onze ogen. U kunt twee of drie minuten van diepe ontspanning bereiken door uw ogen zachtjes te bedekken met uw handpalmen (zonder druk uit te oefenen op de oogballen). Haal uw handen dan heel langzaam weg, zodat u niet verblind raakt door het daglicht. Overigens: deze techniek wordt "palming" genoemd.
  • Eerste hulp: korte massage voor vermoeide ogen
    De massage met drie vingers is een beproefde remedie tegen oververmoeide ogen. Plaats uw duim en middelvinger op uw neuswortel en uw wijsvinger tussen uw wenkbrauwen. Maak nu kleine rondjes met uw vingers, waarbij u lichte druk uitoefent op uw neuswortel. Na ongeveer 15 seconden zult u merken dat het hele gebied ontspannen is.
Mijn Kijkprofiel Bepaal nu uw persoonlijke kijkbehoeftes en vind een brillenglasoplossing die bij u past.
Vind een ZEISS opticien bij u in de buurt

Gerelateerde Artikelen

Brillen voor managers - hoogwaardige brillenglazen en brilmonturen met uitstekend zichtcomfort op maat Voornaamheid, elegantie en maximale functionaliteit - brillen voor personen in leidinggevende posities moeten aan vele eisen voldoen.

Werkleven 16 okt. 2017

Tags: Officelens brillenglazen

Hogere levenskwaliteit en een grotere zelfstandigheid: beter zien met hulpmiddelen voor beperkt gezichtsvermogen Welke mogelijkheden zijn er als zelfs een bril niet meer voldoende is?
Alles binnen gezichtsbereik achter het beeldscherm Waarom een speciale leesbril of multifocale-multifocale brillenglazen uw werk makkelijker kunnen maken.

Werkleven 16 okt. 2017

Tags: Officelens brillenglazen

Brillen voor piloten – perfect zicht zelfs boven de wolken Of ze nu vliegen voor hun job of als hobby, piloten hebben brillen nodig waarmee ze goed kunnen zien, zelfs onder extreme licht- en weersomstandigheden.

Werkleven 16 okt. 2017

Tags: Officelens brillenglazen

Gerelateerde producten