Hoeveel brillen hebt u nodig?

Laat u niet overdonderen door alle beschikbare opties!

Er komen voortdurend nieuwe brillenglazen op de markt: brillenglazen voor gebruik met digitale apparatenbrillenglazen om met computers te werken, brillenglazen voor autorijden en verkleurende brillenglazen die reageren op licht en UV. Hoeveel brillen hebt u eigenlijk nodig? Dit zijn onze tips om u te helpen kiezen uit het enorme aanbod van brillenglazen dat momenteel beschikbaar is.

Ondanks alle technologie en zichtoptimalisatie blijft de aankoop van een nieuwe bril een erg persoonlijke beslissing. De brillen die u koopt moeten goed voelen, uw ingesteldheid weerspiegelen en zelfs verrijken en moeten beantwoorden aan uw visuele gewoonten. Laten we niet vergeten: een bril moet altijd uw persoonlijke stijl volgen. Vragen hoeveel brillen u nodig hebt is even persoonlijk als vragen hoeveel schoenen u nodig hebt.

Voor velen van ons is het echter gemakkelijker om een paar schoenen te kopen dan een bril. Daarom is het belangrijk om nauw samen te werken met uw opticien bij het maken van uw aankoop. Uw opticien moet op een professionele en eerlijke manier samen met u bekijken welk soort visuele ondersteuning en welke brillenglazen u nodig hebt. Hier bij ZEISS vinden wij het belangrijk dat we de opticien een groot aanbod brillenglazen bieden die zich onderscheiden van de concurrentie dankzij een optisch ontwerp dat op maat is aangepast aan de behoeften van een individu, samen met verbeterende kenmerken voor brillenglazen (zoals kleuren, antireflectiecoatings, harde coatings, enz.). We blijven investeren in modernere en betere brillenglazen om specifiek te beantwoorden aan de behoeften van elke brillendrager. Of het nu een unifocaal of multifocaal brillenglas is: u beslist!

Dit stappenplan kan u helpen een goed geïnformeerde aankoop te doen en uw persoonlijke briloplossing te vinden:

1// Perfect voor elke situatie: brillenglazen voor dagelijks gebruik

Of het nu gaat om unifocale of multifocale brillenglazen, u hebt een bril nodig die uw zicht optimaal ondersteunt! Van de keuze van de brillenglazen tot de keuze van de brillenglaskenmerken en selectie van de monturen: laat niets aan het toeval over. Uw bril moet één van uw meest waardevolle bezittingen worden en u gelukkig maken terwijl u het beste zicht geniet. Net als een tweede huid moeten de monturen bij uw persoonlijkheid, uw gezicht en bij veel, of alle outfits passen. Ze mogen niet op uw neus klemmen, te zwaar zijn of allergische reacties veroorzaken. Alles moet perfect zijn. Met multifocale brillenglazen moeten de individuele zichtzones op maat zijn gemaakt voor u en uw zicht.

Er is iets nieuws voor bestuurders: ZEISS DriveSafe brillenglazen voor uw bril voor autorijden. Het is een bril voor dagelijks gebruik, die dankzij een speciale coating en brillenglasontwerp is geoptimaliseerd voor autorijden. Deze brillenglazen beperken storende en ongewenste schittering en reflecties bij slecht zicht, zoals in de regen of sneeuw, of van koplampen van tegenliggers. Ze helpen u ook wanneer u uw focus moet verleggen tussen de straat, het dashboard en de achteruitkijkspiegels zonder vervelende hoofdbewegingen, vooral met multifocale brillenglazen. Lees meer over DriveSafe

2// Een tweede bril voor zonnig weer: bril voor buitenshuis

Wie voor het eerst een bril draagt, draagt vaak een normale zonnebril zonder sterkte indien deze persoon een lage sterkte heeft. Als u vermoeide ogen hebt wanneer u uw normale zonnebril draagt maar u wilt geen nieuwe bril kopen, kunnen zelfkleurende glazen (bijv. PhotoFusion van ZEISS) een goede keuze zijn. Deze kunnen van een gewone bril voor dagelijks gebruik een zonnebril maken die donkerder wordt in zonlicht en bovendien 100% UV-bescherming biedt.

Als u een nieuwe bril koopt voor dagelijks gebruik, zullen veel opticiens u een aantrekkelijke korting bieden op een zonnebril met dezelfde sterkte. Uw zonnebrilglazen worden in een oogwenk in uw bestaande zonnebrilmontuur geplaatst.

Lees meer over PhotoFusion

De ZEISS online oogtest Hoe goed ziet u contrast en kleur? Controleer uw zicht hier snel en eenvoudig!

3// Wanneer een bril een specialiteit wordt en aanvullend gemak biedt voor specifieke activiteiten.

Gebruikers van smartphones en andere digitale apparaten helpen om vermoeide ogen te voorkomen

Niet alleen de jongere generatie gebruikt digitale en mobiele communicatie-apparaten zoals smartphones, tablets, enz. Deze veelvoorkomende apparaten helpen mensen van elke leeftijd. De werkafstanden bij deze digitale apparaten zijn echter zelfs nog kleiner dan bij gedrukte media. Voor mensen van 30 jaar of ouder betekent dit dat het voor hun ogen vermoeiender is om voortdurend naar iets te kijken dat zich dichtbij bevindt. Vermoeide, geïrriteerde of soms zelfs droge ogen zijn vaak het resultaat van urenlang dagelijks gebruik van mobiele apparaten. Speciale brillenglazen (zoals Digital brillenglazen) kunnen uw ogen ondersteunen en u helpen wanneer u leest op korte afstanden.

Lees meer over Digital brillenglazen

Om comfortabel dichtbij te lezen en te werken met zichtproblemen

Vanaf een bepaalde leeftijd neemt ons zicht dichtbij af. U ontdekt dat u een restaurantmenu, boek of krant alleen kunt lezen indien u het ver weg houdt. Dit ziet er niet alleen vreemd uit, maar is op lange termijn ook vermoeiend. In dit geval kan een leesbril u helpen als hoofdbril of hulpbril. Als u al multifocale brillenglazen hebt, kan het de moeite lonen om te investeren in een leesbril zodat u comfortabel kunt lezen op de bank.

Zit u vaak achter een computer? Dan zijn multifocale brillenglazen of een leesbril niet altijd optimaal omdat uw houding varieert. Een niet-ergonomische of zelfs gespannen houding wanneer u aan uw bureau zit, voorkomt vaak optimaal zicht en kan zelfs uw gezondheid beïnvloeden. In dit geval kan investeren in een computerbril een geweldige oplossing zijn om te beantwoorden aan uw speciale zichtbehoeften wanneer u aan uw bureau zit.

Lees meer over computerbrillen

Het beste zicht voor uw favoriete hobby en wanneer u sport

Dit zijn de speciale momenten in het leven: wanneer u doet wat u leuk vindt of uw favoriete sport beoefent. Uw dagelijkse bril of zonnebril is echter niet altijd perfect voor uw sport en hobby’s. Deze brillenglazen hebben bijvoorbeeld een speciale bescherming nodig tegen stof, vuil, zon of kleine steentjes en moeten een gecurvde vorm hebben. Als u een zichtafwijking hebt, kunnen ZEISS Sportlenses uw sterke sportuitrusting worden. Een speciale technologie maakt een optimaal, niet-vervormd zicht mogelijk, zelfs in de gecurvde perifere zichtgebieden van het brillenglas.
Hebt u speciale kleuren, beperking van schittering of contrastverbetering nodig voor uw favoriete sport? Effen kleuren of gradiënten in de kleuren naar uw keuze, kleuren met Skylet van ZEISS of zonnebrilglazen met een polarisatiefilter geven u beter zicht en kunnen de veiligheid en prestaties verbeteren wanneer u sport.

Ongeacht of u balsporten beoefent, fietst, skiet, watersport beoefent, gaat vliegen, jagen, wilt knutselen of klusjes rond het huis wilt doen: uw opticien kan u helpen de juiste combinatie te vinden voor uw brillenglazen zodat u geniet van beter en comfortabeler zicht.

Meer informatie over sportbrillenglazen en lifestyle-brillenglazen

Volstaat één bril niet voor al uw verschillende modieuze looks?

Er zijn brillendragers die een ‘onzichtbare’ bril willen, een bril die je dus niet opmerkt. Maar er zijn ook mensen die gepassioneerd zijn door mode en verschillende brillen willen om te combineren met verschillende outfits. Gelukkig voor hen is er een overvloed aan fantastische monturen. Maar waarom alleen de monturen modieus maken? Uw brillenglazen kunnen dankzij de juiste kleuren, gradiëntkleuren en zelfs spiegelcoatings perfect bij uw stijl passen. Maak van uw bril een uniek modestatement.

4// Voor noodgevallen: een reservebril.

Hoewel deze meestal niet erg populair zijn, kunnen ze helpen in noodgevallen: reservebrillen. Een brildrager die afhankelijk is van zijn bril, heeft deze evenveel nodig als een contactlensdrager. U kunt deze in het handschoenkastje van uw auto leggen omdat u deze moet dragen bij het autorijden. Mensen die al langere tijd een bril dragen, gebruiken hun oude bril vaak als reservebril.
U beslist echter of en hoeveel u wilt investeren in een reservebril. Vraag uw opticien naar speciale aanbiedingen op een reservebril en andere diensten die u zullen helpen in een noodsituatie. Deze helpt u graag verder.

Mijn Kijkprofiel Bepaal nu uw persoonlijke kijkbehoeftes en vind een brillenglasoplossing die bij u past.
Vind een ZEISS opticien bij u in de buurt

Gerelateerde Artikelen

Het herkennen van zichtproblemen Bijziendheid, verziendheid, cilindrische afwijking, etc. Welke zichtproblemen zijn er en hoe kunnen we deze corrigeren?
De geschiedenis van de bril Van de bril zijn begin als visueel hulpmiddel tot zijn rol als modeaccessoire
Beter zien voor ouderen Veel mensen van boven de 40 hebben een bril nodig. Multifocale brillenglazen kunnen 20/20-zicht herstellen.
Geen enkel gezicht is symmetrisch, en er zijn geen twee mensen waarbij de afstand tussen de ogen dezelfde is Alleen nadat de brilmonturen exact zijn afgestemd op de individuele drager, kan het volledige potentieel van een bril worden benut.

Gerelateerde producten