Wat maakt een brillenglas goed?

Wij maken de beste brillenglazen passend bij JOUW behoeften met deze zes ingrediënten.

Vraag jij je af waar je op moet letten voordat je een nieuwe bril koopt? Of wat ZEISS brillenglazen zo goed maakt? Al deze ingrediënten samen zorgen voor een geweldig paar brillenglazen - speciaal voor JOU.

Unifocaal, multifocaal of iets ertussenin?

Geen verrassing - het begint allemaal met jouw ogen.

De eerste stap naar jouw unieke ZEISS brillenglasoplossing is begrijpen welk type brillenglazen jij nodig hebt. Dit is afhankelijk van de sterkte en de afstanden waarop je ogen moeite hebben met scherpstellen.

Jouw ogen

Een illustratie van een brillenglas zonder sterkte.

Plano-brillenglazen

Plano-brillenglazen zijn brillenglazen zonder sterkte. Ze dienen een ander doel dan het corrigeren van het gezichtsvermogen - zoals een zonnebril met UV-bescherming of een veiligheidsbril voor gevaarlijke omstandigheden.

Een illustratie van een enkelvoudig brillenglas. Het is helemaal gevuld met een lichtblauwe kleur en een enkel pictogram geeft aan dat het slechts één voorschrift voor één afstand heeft.

Enkelvoudige brillenglazen

Enkelvoudige brillenglazen zijn voor mensen die bijziend (myopisch) of verziend (hyperopisch) zijn, of astigmatisme hebben - een veel voorkomende oogaandoening waarbij de voorkant van het oog de vorm van een rugbybal heeft in plaats van een ronde vorm. Een unifocale verte- of leesbril heeft slechts één sterkte over het gehele brillenglas en corrigeert één gezichtsveld - dichtbij of veraf.

Een illustratie van een antivermoeidheidsbrillenglas. Twee pictogrammen en een kleurverloop van donkerblauw aan de onderkant naar lichtblauw aan de bovenkant geven aan dat het grootste deel van het brillenglas een afstandssterkte heeft, maar dat er aan de onderkant een klein deel is dat helpt bij het zien van dichtbij.

Digitale brillenglazen

Digitale brillenglazen, ook wel antivermoeidheidsglazen genoemd, zijn enkelvoudige brillenglazen met een 'boost' aan de onderkant. Ze zijn ideaal voor mensen van midden 30 tot 40 die wel eens last hebben van vermoeide ogen, maar nog geen progressieve brillenglazen nodig hebben. Ondanks de naam zijn deze glazen niet alleen voor mensen die veel digitale apparaten gebruiken. Ze kunnen je ogen ook helpen om gemakkelijk te wisselen tussen je favoriete boek en het uitzicht buiten.

Een illustratie van een progressief brillenglas met drie verschillende zones. Drie pictogrammen en een kleurverloop geven drie sterktes aan voor verschillende afstanden - dichtbij, middellang en veraf.

Progressieve glazen

Progressieve brillenglazen, ook wel varifocale of multifocale brillenglazen genoemd. Zijn ontworpen om ouderdomsverziendheid te corrigeren. Als je, zoals veel mensen boven de 45, ondersteuning nodig hebt om van dichtbij, veraf en misschien ook daartussenin te kunnen zien, dan zijn ze een geweldige keuze. Progressieve glazen hebben drie sterktes in één. Ze zorgen voor een naadloze overgang van ver- naar dichtbijzicht. Vergeet dus het moeten wisselen van bril en de opvallende lijnen van bifocale en trifocale glazen.

Een illustratie van een bifocaal brillenglas. Een donkerblauw gedeelte gaf de leeszone aan, terwijl een lichtblauw gedeelte van de lens de afstandszone aangaf.

Bifocale brillenglazen

Voordat progressieve brillenglazen hun intrede deden, waren bifocale en trifocale brillenglazen een gebruikelijke oplossing voor bijzienden. Ze lijken meer op een brillenglas-in-een-brillenglas met duidelijk zichtbare lijnen. In tegenstelling tot progressieve modellen bieden ze geen vloeiende overgang tussen verschillende kijkzones - en zien ze er ook niet geweldig uit.

Een illustratie van een brillenglas voor myopiebeheer. Het heeft concentrische cirkels die verschillende brillenglasvermogens voorstellen. Het is een voorbeeld van een brillenglasdesign voor gespecialiseerde doeleinden.

Gespecialiseerde brillenglazen

Sommige brillenglazen zijn ontworpen voor een specifieke context en worden als tweede paar gebruikt - onze ZEISS Office brillenglazen bijvoorbeeld. Andere, zoals ZEISS brillenglazen voor myopie management, zijn ontworpen om oogaandoeningen te behandelen en niet alleen te corrigeren.
Je opticien zal bepalen welke oplossing voor jou het beste is. Bekijk tot die tijd de volgende vijf brillenglasingrediënten om je brillenglazen te verbeteren.

Wanneer en waar draagt je je bril?

Stem hem af op JOUW wereld.

Niet alle brillenglazen zijn gelijk: Zelfs als ze hetzelfde voorschrift hebben, kan hun optisch ontwerp werelden van verschil zijn. Kies ZEISS brillenglazen op basis van je levensstijl en activiteiten als je helderheid op maat wil waar dat het belangrijkst is.

Jouw levensstijl

Hetzelfde voorschrift. Verschillend design.

De optiek van brillenglazen kan worden aangepast aan een specifieke context. Kijk naar dit voorbeeld van progressieve glazen - ze hebben hetzelfde voorschrift, maar zijn geoptimaliseerd voor verschillende levensstijlbehoeften.

Een basaal brillenglasdesign zonder specifieke optimalisatie. Let op de kleine kijkzones.
Een point-of-view-beeld door een conventioneel progressief brillenglas: De onscherpe zones links en rechts zijn groot en de heldere tussenliggende en nabije zones vrij klein.
De zichtzones zijn geoptimaliseerd voor helderheid door een groter deel van het brillenglas.
Een point-of-view-beeld door een ZEISS SmartLife progressief brillenglas: De wazige zones links en rechts van het brillenglas zijn klein en maken grote heldere zichtzones mogelijk.
Deze zichtzones zorgen ervoor dat je gemakkelijk kunt schakelen tussen dashboard, spiegels en weg.
Een beeld door een ZEISS progressief DriveSafe brillenglas: De zichtzones zijn aangepast zodat de bestuurder duidelijk zicht op de weg en het dashboard heeft.
Brillenglasillustratie die de wazige zones van standaard enkelvoudige brillenglazen laat zien in vergelijking met de grote heldere zones van ZEISS ClearView enkelvoudige brillenglazen
Brillenglasillustratie die de wazige zones van standaard enkelvoudige brillenglazen laat zien in vergelijking met de grote heldere zones van ZEISS ClearView enkelvoudige brillenglazen

Pas op voor vertekeningen. Ga voor maatwerk.

De magie van een goed brillenglas zit hem in het ontwerp en de ingebouwde technologie - dingen die je eigenlijk niet kunt zien, maar wel merkt wanneer je je bril draagt.

Standaard brillenglazen bieden helder zicht door het midden van het brillenglas, maar dingen kunnen er wazig of vervormd uitzien door de zijkanten als gevolg van beperkte optimalisatieparameters. Onze meer aanpasbare opties maken gebruik van innovatieve technologieën om de optiek aan te passen voor perfecte helderheid door een groter deel van het brillenglas.

Vergeet je bril - concentreer je gewoon op het leven.  

Waar kijken je ogen door jouw bril?

Jouw montuur + jouw gezicht = jouw unieke pasvorm.

Wist je dat jouw gezicht en montuur een rol kunnen spelen bij hoe goed je ziet? Zij bepalen de grootte, positie en hoek van je brillenglazen. High-tech innovaties met ZEISS technologieën kan de optiek van je brillenglazen aanpassen zodat ze uniek zijn - net als jij.

Je gezicht & montuur

Zelfde gezicht. Ander montuur.

Wij willen dat je een montuur krijgt waar je van houdt. Maar de keuze van je montuur heeft invloed op de grootte van je brillenglazen en je zichtzones, vooral als je progressieve of digitale brillenglazen draagt. ZEISS FrameFit+ technologie kan de corridor van je brillenglazen aanpassen op basis van hun vorm en grootte in je montuur. Je haalt het beste uit je brillenglazen, voor welke stijl je ook gaat.

Zelfde montuur. Ander gezicht.

Gezichtskenmerken zoals je neus en oren beïnvloeden de positie van je brillenglazen - de hoek waaronder ze zitten en hoe hoog ze zitten. Met de ZEISS FaceFit technologie kan de optiek van je brillenglazen worden berekend op basis van hoe je bril op je gezicht past.

Moderne instrumenten.

Veel opticiens gebruiken high-tech ZEISS centratie-apparaten om supernauwkeurige metingen van je gezicht en montuur te nemen. Dit helpt hen om je brillenglazen tot in het kleinste detail te personaliseren. Zoek nu een ZEISS opticien.

Maak je je zorgen over vermoeide ogen of schadelijke UV-stralen?

Krijg bescherming voor alle soorten licht.

Je ogen beschermen moet altijd de prioriteit zijn. Daarom bieden zelfs onze heldere brillenglazen volledige UV-bescherming. Hoe zit het met blauw licht, een zonnebril of een meekleurende alles-in-één-bril? Wij zorgen voor jouw ogen - in alle soorten licht.

Oogbescherming

Bescherm jouw ogen met heldere ZEISS brillenglazen.

Alle heldere kunststof brillenglazen van ZEISS bevatten UVProtect technologie. Dit biedt dezelfde UV-bescherming als hoogwaardige zonnebrillen, maar zonder extra kosten. Voel je de vermoeidheid van te veel schermtijd? Voeg ZEISS BlueGuard toe aan je brillenglazen.

blokkeert tot wel 40% van potentieel schadelijk en hinderlijk blauw licht om de symptomen van digitaal vermoeide ogen te bestrijden.
blokkeert UV-stralen tot 400 nm - zelfs als je heldere ZEISS brillenglazen draagt.
Close-up van een vrouw met een bril met ZEISS UVProtect technologie. De helft van de foto werd genomen door een normale camera en de andere helft door een UV-camera. De UV-foto laat zien dat heldere ZEISS brillenglazen net zo effectief zijn als een zonnebril bij het blokkeren van schadelijke UV-stralen.

3-in-1-bescherming met meekleurende glazen.

Wil je niet van bril wisselen? Onze meekleurende ZEISS PhotoFusion X brillenglazen reageren snel op veranderende lichtomstandigheden. Ze gaan van perfect helder binnenshuis naar een tint op zonnebrilniveau buiten. Ze bieden ook altijd bescherming tegen blauw licht en volledige UV-bescherming.

Bescherming en comfort in de zon met zonnebrillen op sterkte.

Wil je een zonnebril die je look verbetert? Of voor een bepaalde activiteit? Wij hebben alles voor je. Zonnebrillen op sterkte van ZEISS zijn verkrijgbaar in een reeks effen tinten, kleurverlopen en spiegelopties. ZEISS AdaptiveSun brillenglazen gaan van donker naar donkerder voor scherp zicht in alle soorten licht buitenshuis. Onze gepolariseerde zonnebrilglazen bieden extra bescherming tegen schittering en visueel comfort - ideaal voor chauffeurs en sportievelingen.

Hoe dun en licht kunnen ze zijn?

Voel je goed zie er geweldig uit

Niemand wil zich achter een dikke, zware bril verschuilen. In plaats daarvan zou de bril er nauwelijks moeten zijn. Hier komen het materiaal van je brillenglas en de brekingsindex om de hoek kijken. Laat je bril wat gewicht verliezen.

Dikte & gewicht
Een jonge vrouw houdt twee dikke glazen voor haar ogen om het vissenkomeffect te laten zien.

Zie beter, zie er beter uit en voel je beter.

Dikke brillenglazen vervormen niet alleen je ogen op aparte manieren, maar kunnen ook je perifere zicht vervormen. Een zware bril is gewoon oncomfortabel om te dragen en kan drukplekken op je neus achterlaten.
Het zal zeker lonen om je brillenglazen zo dun en licht mogelijk te maken.   

1.5, 1.6, 1.67, 1.74…

Dit getal verwijst naar de materiaalindex van het brillenglas. De getallen beschrijven hoe goed het brillenglasmateriaal licht buigt. Hoe hoger de index, hoe beter het brillenglas zijn werk doet - wat betekent dat er minder materiaal nodig is. Het heeft een directe invloed op de dikte en het gewicht van je brillenglazen - vooral als je een hogere sterkte hebt. Zie het verschil.

Kunststof glazen met standaardindex hebben een refractie-index van 1.5. Dit zou acceptabel dunne brillenglazen kunnen opleveren, maar vooral voor hoge sterkte zou er ruimte voor verbetering kunnen zijn.
Illustraties van plus- en min-glazen in verschillende indices: Hoe hoger de index, hoe dunner de brillenglazen.
Hetzelfde recept in een 1.6-mid-indexmateriaal kan je brillenglazen tot 20% van hun dikte en gewicht laten verliezen.
Illustraties van plus- en min-glazen in verschillende indices: Hoe hoger de index, hoe dunner de brillenglazen.
Brillenglazen met een hoge index, zoals 1.67 of 1.74, kunnen tot 40% dunner en lichter worden gemaakt dan een standaard indexmateriaal met hetzelfde voorschrift.
Illustraties van plus- en min-glazen in verschillende indices: Hoe hoger de index, hoe dunner de brillenglazen.

Krassen, vlekken, vervelende reflecties?

Bescherm je bril. Zien en gezien worden.

Voeg enkele high-tech lagen toe om je bril te beschermen en te verbeteren. Verhoog de slijtvastheid, verminder reflecties, maak ze gemakkelijker schoon - en nog veel meer. Met een hele reeks ZEISS DuraVision brillenglascoatings om uit te kiezen, heb je opties in overvloed.

Duurzaamheid & verzorging
Een afbeelding van een montuur met vele coatinglagen die uit het brillenglas komen.

Welke superkrachten wil je aan je brillenglazen toevoegen?