Lifestyle + Mode

Gebogen, slank of kleurrijk: ZEISS brillenglazen voldoen altijd aan de beoogde doeleinden!

Trendy monturen en precisieglazen? Een uitdaging die het uiterste van de optische vakkennis vereist.

16 oktober 2020

Elk seizoen geven de catwalks in de belangrijkste modeparadijzen ter wereld ons een fascinerende glimp van wat ons te wachten staat. Dit geldt ook voor brillen. Met hun vindingrijke creaties stellen designers, fabrikanten van brillenglazen herhaaldelijk voor nieuwe uitdagingen: hoe kan de extravagantie van de laatste mode gecombineerd worden met optimale optische kwaliteit? Gebogen SPORT brillenglazen van ZEISS zijn een ideaal voorbeeld van een perfect geoptimaliseerde combinatie van montuur en precisieglas.

Met of zonder brilrecept, gekleurd of ongekleurd, licht of sterk gebogen - het beschikbare brillenaanbod groeit voortdurend. Brillen voor dagelijks gebruik, een modieus uiterlijk, onze vakantie of sport zijn beschikbaar in een groot aantal ontwerpen. Dit betekent dat iedereen het juiste model kan vinden dat past bij zijn of haar uiterlijk en persoonlijke stijl. Vrijwel alles is mogelijk. Maar hoe zit het met de brillenglazen? Zijn deze even veelzijdig? Als experts in dynamische zichtoplossingen, biedt ZEISS brillenglazen die innovatie en een uitstekende precisie brengen - en dat omvat natuurlijk ook de mode-aspecten.

Gebogen perfectie

Sterk gebogen ontwerpen werden alleen geassocieerd met sportbrillen en zonnebrillen. Maar dit is niet langer het geval! Dus, fashion fans, spits je oren en luister goed: sterk gekromde monturen zijn nu zeker een must-have geworden. De dynamisch gevormde monturen worden gedragen door mensen die zich echt willen onderscheiden van de rest door een top ontwerp te combineren met uitstekende functionaliteit.

Of het nu een design, modieus of sportmontuur is, een sterk gebogen bril stelt speciale eisen aan de optische optimalisatie en glasproductie. Om het persoonlijke brilrecept van elke drager perfect te verwerken in het glas, zijn speciale optische kennis en toonaangevende technologie vereist om de vertekeningen te voorkomen ten gevolge van de natuurkundige wetten - vooral in de buitenrand van het glas. Om deze situatie te verhelpen, heeft ZEISS brillenglazen ontworpen met een innovatief optisch ontwerp dat de hoogste precisie biedt:  ZEISS SPORT voor sterk gebogen monturen. Beschikbaar in multifocale en unifocale ontwerpen, bieden deze brillenglazen een maximaal visueel comfort in zeer gekromde montuurvormen. Wat comfort betreft: het zeer gekromde ontwerp van het montuur zorgt ervoor dat het dichter tegen uw gezicht aan zit waardoor uw ogen worden beschermd tegen tocht tijdens sportactiviteiten. U kunt dus gaan fietsen, geduldig wachten bij een tochtige bushalte of zelfs genieten van een ritje in een reuzenrad zonder de gebruikelijke tranen in uw ogen. Hoe kunnen comfort en ontwerp beter gecombineerd worden?

Hoe lichter hoe beter

Lichtgewicht aluminium of titanium monturen zijn altijd in de mode. Maar wat levert zelfs het lichtste montuur op als de brillenglazen onnodig gewicht toevoegen aan uw bril? ZEISS heeft het antwoord –  dunne precisieglazen waarvan u bijna niet merkt dat u ze draagt.. Om ervoor te zorgen dat de brillenglazen de uitdagingen van het dagelijkse leven aankunnen, is een verdere ZEISS innovatie aanbevolen: dankzij de  DuraVision®  Platinum technologie  kunnen ZEISS brillenglazen worden voorzien van een speciale oppervlaktecoating. Deze coating biedt een uitstekende krasbestendigheid en minimaliseert irriterende reflecties op het oppervlak van het brillenglas. Dit zorgt ervoor dat u zo lang mogelijk kunt genieten van een helder, perfect zicht!

Digitale specialisten

De digitale wereld stelt onze ogen voor nieuwe uitdagingen: ze moeten voortdurend schakelen tussen het gebruik van digitale apparaten en in de verte kijken.  Wanneer u een zekere leeftijd bereikt, kan dit stress opleveren voor uw ogen  – zelfs als u tot nu toe geen multifocale brillenglazen nodig had. ZEISS heeft een andere slimme oplossing ontwikkeld voor de stijgende eisen die aan onze ogen gesteld worden: ZEISS Digital Lenses ondersteunen uw ogen bij nabijzicht (bijv. wanneer u uw smartphone gebruikt) en bieden u tegelijkertijd een duidelijk, ongehinderd zicht voor alle andere kijkzones. Dit kan de oogstress aanzienlijk verminderen en uw ogen een meer ontspannen dag op het werk geven! Deze brillenglazen zijn een perfecte keuze voor het digitale tijdperk.

Kleurenexperts

Retro monturen zijn tegenwoordig enorm populair. Of ze nu bedoeld zijn voor ronde, kattenogen of pilootmonturen - gekleurde brillenglazen van het nieuwe ZEISS kleurengamma maken ze totaal uniek. De aangeboden kleuren richten zich zeer scherp op de actuele stijlen en trends gecreëerd door modeontwerpers. En u kunt als bedrijf uw eigen speciaal gemengde kleur hebben op aanvraag. Gekleurde brillenglazen hebben tal van voordelen: ze kunnen het contrast verbeteren, de glinstering verminderen, rimpels helpen verbergen, het visueel comfort verhogen en u gewoonweg beter doen voelen. Met ander woorden, ze voegen de perfecte afwerking toe aan uw  modebewust uiterlijk..

Bescherming tegen zonlicht en schittering


Deel dit artikel