Zicht inzichtelijk gemaakt

Alles wat u over uw nieuwe ZEISS precisiebrillenglazen wilde weten

Het moment waarop je reis naar beter zicht begint

24 juni 2021
 • Alles wat u over uw nieuwe ZEISS precisiebrillenglazen wilde weten

Beter zien betekent scherp zien. Dat is waar ZEISS al meer dan 160 jaar voor staat. Met de discrete lasergravure op het glas garandeert ZEISS een uitstekende precisie en kwaliteit. Om ervoor te zorgen dat uw nieuwe brillenglazen in alle situaties in uw dagelijks leven een betrouwbare partner zijn, hebben we wat informatie en enkele tips voor u op een rijtje gezet. Als u vragen hebt over uw brillenglazen, zal uw ZEISS opticien met plezier zijn deskundig advies geven.

Loremipsum

ZEISS kwaliteit

Dit symbool is uw garantie voor kwaliteit.

De discrete lasergavure in de vorm van een "Z" op de glazen garandeert de authenticiteit van uw ZEISS precisiebrillenglazen en hun optimaal draagcomfort.

Deze premium kwaliteit is het resultaat van uiterste technische expertise.

 • De zuiverheid van de grondstoffen is verzekerd dankzij onze innovatieve filtertechnologieën.
 • De hoogwaardige kwaliteit is gegarandeerd door een zeer strenge kwaliteitscontrole.
 • De optimale lichttransmissie is verzekerd door performante ontspiegelende coatingtechnologieën.

Elk brillenglas geleverd door de opticien onder het merk "ZEISS" is gegraveerd met ons handelsmerk "Z" als bewijs van de uitstekende glaskwaliteit. Tijdens het snijden, slijpen en monteren van de brillenglazen in het montuur, kan de gravure verdwenen zijn. Indien de Z gravure ontbreekt op uw ZEISS brillenglazen, vraag dan uw opticien naar het ZEISS garantiecertificaat.

De ZEISS belofte

Onze belofte

U zult tevreden zijn. We garanderen het.

Met ZEISS precisiebrillenglazen hebt u naast de wettelijke garantie een tweede garantie gedurende de eerste drie maanden na aankoop.

Indien u niet tevreden bent met de optische prestaties van uw glazen, zullen we ze ruilen voor een ander type glas uit het ZEISS productgamma met dezelfde correctie. Echter, indien u binnen de garantieperiode van drie maanden problemen hebt met uw nieuwe ZEISS multifocale glazen , zullen we uw glazen ruilen voor bifocale of unifocale brillenglazen uit het ZEISS productgamma.

Reinigen

Reinigen

De aangewezen manier om uw bril schoon te maken.

Het is zo gebeurd, plotseling zit er een vette vingerafdruk op uw glas, vuil en stof belemmeren uw zicht of uw bril beslaat.

Wat nu?
U kunt uw brillenglazen het beste schoonmaken met een microvezeldoek (bijvoorbeeld die van ZEISS). Deze verwijdert vet en vocht zonder krassen of vlekjes op uw brillenglazen achter te laten. Om uw brillenglazen schoon te maken, spoelt u ze eerst af onder stromend water om stof en vuil te verwijderen. Voeg vervolgens een pH-neutraal afwasmiddel toe aan het water, spoel opnieuw af en droog de brillenglazen voorzichtig met een microvezeldoek (nooit hard wrijven).

Tip:
Handige hulpmiddelen voor de dagelijkse verzorging van uw bril zijn schoonmaakproducten speciaal voor brillenglazen (verkrijgbaar in sprayvorm of als doekje, bijvoorbeeld van ZEISS). Deze zullen uw glazen grondig reinigen zonder ze te beschadigen. Ze hebben ook een antistatisch effect waardoor uw glazen langer helder blijven omdat ze niet zoveel stof en vuil aantrekken. Omdat krassen onmogelijk van plastic en glazen brillenglazen verwijderd kunnen worden moeten ze zo mogelijk worden voorkomen.

Aanbevolen reiniging:

Was microvezeldoekjes op maximaal 40 °C en gebruik geen wasverzachter omdat deze strepen op uw brillenglazen veroorzaken.

Loremipsum

Opbergen

Uw bril heeft ook behoefte aan een eigen plek. Een harde brillenkoker is de beste opbergplaats voor uw bril wanneer u hem niet draagt. Als u de bril ergens neerlegt en u hebt uw brillenkoker niet bij de hand, zorg er dan voor dat de bril op een veilige plek ligt en dit altijd met de glazen naar boven.

Let op! Plastic brillenglazen mogen niet aan hoge temperaturen of aanzienlijke temperatuurschommelingen worden blootgesteld. Dit kan de duurzaamheid van de coating (bijvoorbeeld de ontspiegelingscoating) nadelig beïnvloeden. Extreme temperatuurschommelingen kunnen ook tot breuk leiden als gevolg van de verschillende structuren van het basisglas en de coating. Bij blootstelling aan temperaturen onder nul werd echter geen negatief effect waargenomen in ZEISS brillenglazen.

Veelgestelde vragen

 • De meeste brildragers hebben geen moeite met multifocale brillenglazen van ZEISS of slechts een korte tijd nodig om aan de nieuwe glazen te wennen. Het helpt om de nieuwe brillenglazen constant te dragen en een beetje te 'oefenen'. Daarbij zouden de volgende tips kunnen helpen:

  Lees een tekst met het hoofd eerst relatief recht en breng dan langzaam uw blik naar beneden. Dan zult u duidelijk door het onderste deel van het glas kunnen kijken. Wanneer u uw hoofd naar de zijkant draait, zal de tekst langzaam minder scherp worden. De zones aan de zijkanten van de multifocale brillenglazen kunnen voor oriëntatie worden gebruikt; om scherp te kunnen zien moet u recht naar de tekst kijken. Wanneer u uw ogen na het lezen omhoogslaat, kijkt u door de vertezone van de multifocale brillenglazen en ziet u dingen op afstand scherp. Kijk uit het raam en kantel uw hoofd achterover. Het beeld zal wazig worden omdat u niet langer door de vertezone van de glazen kijkt. Breng uw hoofd terug in de normale positie en u zult opnieuw scherp zien.  Meer informatie

  Kijk naar iets op een tussenafstand, zoals een computerscherm. Door uw hoofd lichtjes op en neer te bewegen, zult u snel de zone van de brillenglazen vinden die overeenkomt met die afstand. Na een korte gewenningsperiode, zult u automatisch door de juiste gedeeltes van uw brillenglazen kijken.

  Dit zou u ook kunnen interesseren:  ZEISS Office Lens

 • Over het algemeen geldt: Mensen die nooit een bril of een bril met multifocale brillenglazen gedragen hebben, hebben wat tijd nodig om te wennen.

  Multifocale brillenglazen laten u scherp zien op alle afstanden. De zones voor verschillende afstanden gaan voortdurend over van de ene in de andere waardoor u elk detail zowel dichtbij als veraf kunt zien zonder dat het beeld verspringt. Draag uw bril gedurende de gewenningsperiode constant.

  De overstap naar een bril met multifocale brillenglazen kan moeilijker zijn als u gedurende een langere periode zichtproblemen had zonder dat u een bril droeg. Het zichtcentrum van uw hersenen moet in het begin wennen n aan de nieuwe omstandigheden.

  Mocht u toch ontevreden zijn en uw zicht niet verbeteren, laat uw brillenglazen dan controleren door een opticien om er zeker van te zijn dat de correcties overeenkomen met het brilvoorschrift en dat de brillenglazen juist gecentreerd zijn.­

  Dit zou u ook kunnen interesseren: Tips voor een hoger draagcomfort van multifocale brillenglazen.

 • Vóór levering worden alle ZEISS merkglazen voorzien van het ZEISS Clarity kwaliteitskeurmerk, de gegraveeerde Z. In bifocale, trifocale en multifocale brillenglazen, is dit handelsmerk zo geplaatst dat het ook na plaatsing in het montuur nog zichtbaar is. Als gevolg van het centreren en de montage van unifocale brillenglazen kan het zijn dat het handelsmerk na het slijpen van het glas niet meer zichtbaar is.

  De gegraveerde Z garandeert zowel de hoge kwaliteit van het ZEISS brillenglas als belangrijke eigenschappen die hen onderscheidt van merkloze brillenglazen.

  ZEISS Vision Care is gecertificeerd volgens DIN EN ISO 9001/2000. Deze certificering gaat veel verder dan de minimum wettelijke vereisten voor de CE-markering en omvat hoogwaardige standaarden voor het product evenals zeer zware vereisten voor de kwalificaties van de werknemers. Bovendien voert ZEISS Vision Care tijdens de productie verregaande interne testen uit.

  We garanderen dat de kwaliteit van een optimale beeld prioriteit heeft boven alle andere productcriteria.

  Met betrekking tot de distributie van de brillenglazen van ZEISS verzekeren we dat ze exclusief gemonteerd worden door gekwalificeerde opticiens.

  De Z is met een laserstraal aan de achterkant van het glas gegraveerd op een exact gedefinieerde afstand van het optisch referentiepunt. De laser werkt op een een golflengte die uitsluitende een laag niveau van penetratie toestaat, zodat het lasersymbool zichtbaar is voor de kijker maar de brildrager zelf niet stoort.

 • De garantie is van toepassing op alle brillenglazen die voorzien van het keurmerk. Mocht u de eerste drie maanden na aankoop niet tevreden zijn met de optische prestaties van het brillenglas, dan ruilen wij de glazen om voor een ander type glas uit het brillenglazengamma van ZEISS, met dezelfde correctie. Los hiervan geldt er een fabrieksgarantie van 24 maanden op alle ZEISS brillenglazen.

  Bij omruilen van de glazen krijgt u geen geld terug. Eventueel bijkomende kosten als gevolg van de aanschaf van brillenglazen van een hogere kwaliteit komen voor rekening van de klant. De garantie geldt niet voor omruilen om cosmetische redenen of redenen van gewicht of onjuist gebruik.

  Hoe kan ZEISS me helpen met garantieclaims?
  Neem a.u.b. contact op met een opticien. Hij of zij is uw aanspreekpunt als het gaat om garantie.

 • ZEISS levert zijn producten exclusief aan gespecialiseerde opticiens.

Vier zones

Multifocale brillenglazen

Een multifocaal brillenglas kan in maximaal vier zones worden onderverdeeld:

 1. Vertezone:
  De zone met uw persoonlijke correctie voor uitstekend vertezicht.
 2. Tussenzone:
  De zone met uw persoonlijke correctie voor uitstekend zicht op middellange afstand, bijvoorbeeld op een computerscherm.
 3. Oriëntatiezones:
  De zijkanten van het brillenglas worden gebruikt voor oriëntatie.
 4. Nabijzone:
  De zone met uw persoonlijk correctie voor uitstekend nabijzicht.
 • Optimaal verzicht door de bovenste zone van het glas, de vertezone.
 • Optimaal middelverzicht door de middelste zone van het glas, de tussenzone.
 • Optimaal nabijzicht door de onderste zone van het glas, de nabijzone.
 • Optimaal verzicht door de bovenste zone van het glas, de vertezone.

  Optimaal verzicht door de bovenste zone van het glas, de vertezone.

 • Optimaal middelverzicht door de middelste zone van het glas, de tussenzone.

  Optimaal middelverzicht door de middelste zone van het glas, de tussenzone.

 • Optimaal nabijzicht door de onderste zone van het glas, de nabijzone.

  Optimaal nabijzicht door de onderste zone van het glas, de nabijzone.

Voor optimaal zicht is het belangrijk dat u door het juiste gedeelte van uw multifocale glas kijkt.

 1. Optimaal verzicht door de bovenste zone van het glas, de vertezone.
 2. Optimaal middelverzicht door de middelste zone van het glas, de tussenzone.
 3. Optimaal nabijzicht door de onderste zone van het glas, de nabijzone.

Deel dit artikel