Lifestyle + Mode

Het leven heeft te veel te bieden om het maar door één bril te kunnen zien

Net als de meeste mensen heeft u waarschijnlijk meer dan één paar schoenen in de kast staan. Maar heeft u ook twee brillen?

15 januari 2021
  • Het leven heeft te veel te bieden om het maar door één bril te kunnen zien

Een perfecte bril bestaat niet. Sommigen zullen beweren dat dit een belachelijke opmerking is. Als u dat ook denkt, denk dan nog een keer na: elke levensomstandigheid, elke activiteit, het steeds veranderende weer - ze stellen allemaal andere eisen aan onze ogen. Om deze reden is een tweede speciaal aangemeten bril handig omdat ze het leven makkelijker en meer ontspannen maken.

Natuurlijk bezit u al een standaardbril die u overal mee naartoe neemt. U bent van uw bril afhankelijk. Er zijn natuurlijk ook een paar goede redenen waarom u zou moeten overwegen om ten minste één of twee extra brillen aan te schaffen. Immers, u dient te beschikken over visuele hulpmiddelen die passen bij al uw werkzaamheden.

Kies uw extra of tweede bril aan de hand van uw persoonlijke behoeften: uw beroep, vrijetijdsactiviteiten en modevoorkeuren.

Het eerste artikel op uw lijst zou uw vervangende bril moeten zijn voor eventuele noodsituaties. Stelt u zich voor wat er zou gebeuren als u uw bril zou kwijtraken of stukmaken? Uw trouwe metgezel speelt een belangrijke rol in uw leven. Met andere woorden, het is verstandig om een even betrouwbare vervanger bij de hand te hebben - voor het geval dat.

Sommige mensen zijn minder geïnteresseerd in mode dan anderen. Toch is een andere bril voor speciale gelegenheden of een modieuze bril die u een opvallend uiterlijk geeft een van die luxeartikelen die uw stijl ten goede kunnen komen - alleen omdat het leuk is, of als modeaccessoire dat past bij een stijlvol pak of om te dragen tijdens een feestelijk evenement, bijvoorbeeld een avondje naar de opera of een bruiloft. De meeste mensen voelen zich goed als ze weten dat ze er goed uitzien. Laat u daarom niet weerhouden: wees uzelf, wees moedig en modieus. Verander vaak iets aan uw uiterlijk en benadruk uw persoonlijkheid. Misschien is het iets voor u om een bril te overwegen met een ander montuur om in uw vrijetijd te dragen.

Tweede bril: sportbril

Tweede bril: sportbril

Sportbrillen zijn uitstekende hulpmiddelen voor beroeps- en amateuratleten. Ze zorgen voor veiligheid, bescherming en perfect zicht, ongeacht of u nu op zoek bent naar een zonnebril, golfbril of een bril  voor watersport.

Uitstekend kunnen zien is allesbepalend tijdens het sporten. Als u niet goed kunt zien, vangt u misschien niet alleen naast een bal of mist u misschien niet alleen een schot voor open doel, maar loopt u ook meer risico op een ongeval. Vergeet niet dat voor elk type sport een uitstekende waarneming van diepte en beweging essentieel is, alsmede snelle visuele aanpassingen zodat een speler kan focussen op tegenstanders, teamgenoten en voorwerpen. In de meeste gevallen volstaat een standaardbril niet, waardoor een speciale bril onmisbaar is. Sport- en zonnebrillen beschermen onze ogen niet alleen tegen schadelijke UV-stralen, maar ook tegen wind, stof, insecten of laaghangende takken langs de kant van de weg. Zorg voor een sportbril die comfortabel zit en goed past. Veel sportbrillen zijn voorzien van een elastieken sportbandje om ze mee vast te zetten en een zachte brug om uw neus te beschermen.

Tweede bril: zakelijke bril

Tweede bril: zakelijke bril

Zit u de hele dag achter de pc? Kunt u het toetsenbord goed zien, maar ziet het beeld op het scherm er vaag uit? Moet u over uw bril heenkijken of misschien zelfs uw hoofd draaien om een binnenlopende collega te herkennen? Als dat het geval is, dan bent u de perfecte kandidaat voor multifocale brillenglazen. Ze zijn ideaal voor mensen die achter een beeldscherm werken en ze maken lange dagen op het kantoor voor uw ogen veel minder belastend.

Tweede bril: zonnebril

Tweede bril: zonnebril

Een uitstekende bril met 100% UV-bescherming mag op uw boodschappenlijstje voor een tweede bril beslist niet ontbreken. UV-bescherming is onmisbaar voor uw ogen. De brillenglazen dienen regelmatig te worden afgesteld op uw actuele zichtgesteldheid, net als de bril die u het hele jaar door draagt. Als u liever niet steeds wilt hoeven wisselen tussen een bril en een zonnebril naarmate de lichtomstandigheden wijzigen, kunt u wellicht overwegen een oplossing te zoeken die voldoet voor zowel binnen- als buitengebruik, met brillenglazen die zich automatisch aanpassen aan wisselende lichtomstandigheden: PhotoFusion X.

Misschien is het iets voor u om een aparte bril in de auto beschikbaar te hebben. Hierdoor zult u een stuk veiliger en gemakkelijker autorijden, met name als u lange afstanden aflegt, overdag of 's nachts. Veranderende lichtomstandigheden, bewegwijzering die 's nachts moeilijk leesbaar is, en weerkaatsingen vanaf een nat wegdek: onze ogen worden tijdens het autorijden op vele manieren uitgedaagd.

Leest u graag? Lezen is leuk en ontspannend. Maar lezen is ook vermoeiend voor de ogen, omdat ze snel kleine en grote letters moeten kunnen herkennen. Bij langdurige concentratie en onvoldoende verlichting kan het lezen in bed of op de bank bijzonder zwaar voor de ogen zijn. Met een leesbril die speciaal is aangemeten voor deze vereisten kunnen uw ogen het veel langer volhouden.

En ten slotte: misschien is een speciale bril voor uw vrijetijdsactiviteiten iets voor u. Zorg er bij uw favoriete activiteit voor dat u goed kunt zien - ongeacht of u graag knutselt, breit, haakt of tuiniert. Een degelijke bril die uw ogen ondersteunt zorgt ervoor dat u met nog meer plezier met uw hobby's bezig bent.

Het zal nu wel duidelijk zijn dat het hebben van meer dan één bril geen overbodige luxe is. Natuurlijk is de volgende stap een keuze te maken en het budget te bepalen.

Ga naar de optometrist bij u in de buurt voor meer informatie. Hij of zij toont u graag een scala aan mogelijke oplossingen op basis van uw individuele vraag en verwachtingen. Kies wat het beste voor u is - een aangemeten bril die uw levenskwaliteit verhoogt.


Deel dit artikel