Werkleven

Brillen voor managers - hoogwaardige brillenglazen en brilmonturen met uitstekend zichtcomfort op maat

Voornaamheid, elegantie en maximale functionaliteit - brillen voor personen in leidinggevende posities moeten aan vele eisen voldoen.

16 oktober 2019
  • Brillen voor managers - hoogwaardige brillenglazen en brilmonturen met uitstekend zichtcomfort op maat

Van een ontmoeting aan het bureau, het bekijken van e-mails op een smartphone, snel naar het vliegveld, een presentatie voor klanten na een vlucht van twee uur en vervolgens weer terug: samen met een mobiele telefoon, laptop en aktentas is de bril vaak een van de belangrijkste voorwerpen in het dagelijks leven van een manager. Wij geven u graag advies over waar de allermodernste managerbril aan dient te voldoen.

Natuurlijk zicht op alle afstanden dankzij multifocale brillenglazen

Als manager moet u vaak uw zicht scherpstellen, constant alterneert u tussen uw ver- en nabijzicht. Van uw PC naar een papieren document, of van het document op een persoon. Als u een gezichtshulpmiddel nodig hebt voor ver of nabij, en als u een bril gebruikt met multifocale brillenglazen of daarin geïnteresseerd bent, dan kunnen uw brillenglazen precies zo op maat worden gemaakt als een maatpak. Dankzij de individuele multifocale brillenglazen van ZEISS kan met name het zicht op korte afstand worden afgesteld op uw specifieke visuele vereisten. Hoe meer het multifocale brillenglas op u en uw zicht- en draagparameters is afgestemd, des te compatibeler zijn multifocale brillenglazen. Maximaal kijkcomfort kan worden gerealiseerd dankzij natuurlijk en ontspannen zicht met multifocale lenzen.

Goed zien en er goed uitzien

Gun uzelf de tijd om uw brilmontuur te kiezen. Laat u door uw opticien uitgebreid adviseren over welke monturen bij u als persoon en uw beroep passen. Een montuur moet er niet alleen goed uitzien, maar moet ook de ideale pasvorm voor u hebben. Brilmonturen kunnen ook op maat worden gemaakt. Een licht montuur heeft voordelen. U draagt het immers de hele dag. Wilt u dat uw montuur uw persoonlijkheid tot uitdrukking brengt of moet het vooral zo onopvallend mogelijk zijn?

De brillenglazen zelf dragen ook in belangrijke mate bij aan het uiterlijk van de bril. Opvallend dunne en lichte brillenglazen waardoor de ogen niet groter of kleiner lijken, ook niet bij een hoge sterkte, zijn verkrijgbaar in alle moderne ZEISS-technologieën voor brillenglazen, van brillenglazen op sterkte tot coatings voor brillenglazen.

Performante coatings voor kritische dragers

Met coatings voor moderne brillenglazen is uw bril uw trouwe metgezel, zowel op het werk als in uw vrije tijd. Als iemand die vaak in de openbaarheid treedt - tijdens conferenties, in gesprekken met klanten of bij presentaties - is een hoogwaardige ontspiegeling voor uw brillenglazen van bijzonder groot belang. Bij brillenglazen zonder ontspiegeling kunnen schitteringen en weerkaatsingen voor u als drager, maar ook voor uw gesprekspartner afleiden: allereerst aan de binnenkant van het brillenglas, wat hinderlijk is voor de drager, en ook aan de buitenkant van het brillenglas, wat hinderlijk is voor uw gesprekspartner.

U kunt dit allemaal vermijden door te investeren in een hoogwaardige coating die uw brillenglazen antistatisch maakt en vuil- en waterafstotend is. Clean Coat-coatings en antistatische coatings, die worden gebruikt in de hoogwaardige LotuTec-coating van ZEISS, maken brillenglazen antistatisch en waterafstotend. Een zichtbaar voordeel voor u: behalve een ontspannen kijkcomfort kunt u uw brillenglazen ook makkelijker schoonmaken. Vette vingerafdrukken verwijdert u in een handomdraai.

Beter zicht onder alle lichtomstandigheden

Het kan vervelend zijn als u telkens weer moet wisselen tussen uw normale bril en uw zonnebril - met name als u op zakenreis bent. Met moderne technologieën voor meekleurende brillenglazen, ook wel fototrope of fotochromatische brillenglazen genoemd (zoals PhotoFusion X van ZEISS) wordt snel omgeschakeld tussen donkere en lichte zichtomstandigheden. Bij sterk licht of in de zon worden ze net zo donker als traditionele zonnebrilglazen en binnen worden ze volledig helder. Het gebruik van traditionele zonnebrilglazen blijft echter aangewezen voor speciale gelegenheden, zoals skiën, wandelen of autorijden.


Deel dit artikel