Brillenglazen met i.Scription®-technologie

Nog meer helderheid en contrast voor uw ogen

"Ik ben 's nachts zo blind als een mol." Veel mensen zeggen dit zonder echt na te denken. 's Nachts of in het schemerdonker zien veel mensen niet evengoed als overdag door verwijde pupillen. Traditionele subjectieve refractie gebeurt echter bij helder licht met vernauwde pupillen. Alleen de objectieve refractie van de wavefront-technologie van de ZEISS i.Profiler®plus kan ook visuele prestaties meten met vernauwde pupillen. Zo kan de opticien het profiel van elk afzonderlijk oog analyseren en voor u brillenglazen bestellen met ZEISS i.Scription®-technologie. Ze verbeteren niet alleen het zicht bij weinig of zwak licht, maar ze verhogen ook het contrast en de helderheid van uw zicht.

Uw voordeel

De nieuwe generatie brillenglasoptimalisatie

  • Het gebruik van wavefront-technologie maakt het mogelijk alle aberraties van uw ogen te meten (ook aberraties van hogere orde).
  • Indien nodig kunnen geoptimaliseerde brillenglazen worden geproduceerd met speciale eigenschappen voor zicht bij laag contrast, bijvoorbeeld 's nachts of in het schemerdonker.
  • Het resultaat: beter contrast en uitstekend dieptezicht.
  • Extra veiligheid bij weinig licht is ook een mogelijkheid.

Een innovatieve technologie voor beter zicht 's nachts en in het schemerdonker

In de schemering en het donker hebben onze ogen met speciale problemen te maken. 's Nachts hebben onze ogen tijdens het rijden meer last van schitteringen, zoals van tegenliggers. Veel mensen hebben het moeilijk om 's nachts te rijden.

Wist u dat uw zichtprestaties verschillend kunnen zijn wanneer u 's nachts met verwijde pupillen rijdt? Objectieve refractie kan uw visuele prestaties 's nachts meten waardoor uw ogen kunnen worden geoptimaliseerd met behulp van i.Scription-technologie.

Een brillenglas dat is geoptimaliseerd met i.Scription® kan uw nachtzicht verbeteren

Hoe u ziet met uw traditionele brillenglazen Hoe u ziet met i.Scription®
Hoe u ziet met uw traditionele brillenglazen
Hoe u ziet met i.Scription®

Hand in hand: i.Profiler®plus en i.Scription® van ZEISS

Subjectieve refractie, de procedure die wordt uitgevoerd door uw opticien om uw sterkte te bepalen, wordt meestal overdag uitgevoerd. De klant speelt een actieve rol en moet aangeven wat hij of zij ziet met de verschillende testglazen. De pupillen zijn vernauwd omdat het daglicht is. Met andere woorden: tijdens de meting wordt alleen maar rekening gehouden met het zicht van de patiënt overdag.

De meting die wordt uitgevoerd met de i.Profiler plus is echter objectief. De patiënt kijkt gedurende korte tijd in het meetsysteem. Na enkele seconden analyseert de wavefront-technologie 1500 meetpunten en worden de netvliezen van de twee ogen in kaart gebracht. Zo kan de opticien uw zichtpotentieel 's nachts met verwijde pupillen analyseren.

De 1500 afzonderlijke metingen worden opgenomen in de productie van het brillenglas samen met de gemeten waarden tijdens subjectieve refractie. Persoonlijke brillenglazen met i.Scription-technologie kunnen vervolgens worden geproduceerd die niet alleen het nachtzicht maar ook de perceptie van contrast en kleur verbeteren.

Objectieve refractie met de i.Profiler
Objectieve refractie met de i.Profiler
Mijn Kijkprofiel Bepaal nu uw persoonlijke kijkbehoeftes en vind een brillenglasoplossing die bij u past.
Vind een ZEISS opticien bij u in de buurt