Hoe zorgt u ervoor dat uw brillenglazen steeds de juiste (kleuren)toon zetten

De gepaste make-up voor gekleurde brillenglazen.

U kunt ze bewonderen op het gezicht van vele bekende mensen, en ze behoren tot de meest geliefde kleuraccenten op internationale catwalks: brillen met gekleurde glazen. Maar u hoeft geen beroemdheid of model te zijn om er goed uit te zien (en goed te zien) met dit accessoire. Als ze worden gedragen met gepaste make-up zijn gekleurde brillenglazen een trend die iedereen past.

De mooiste schilderijen worden gemaakt met kleuren die opvallen – en bij ZEISS worden ze gebruikt om de meest aantrekkelijke brillenglazen te creëren: zwart, bruin, grijs, grijsgroen, blauw en rosé voor eenkleurige glazen; zwart, bruin, grijs, grijsgroen, blauw en grijsblauw voor stapsgewijs variërende kleuren; en pistache, kaneel, steen en jeans voor de tweekleurige glazen, en ook actuele stijlvolle kleuren.

Het nieuwe assortiment gekleurde brillenglazen van ZEISS is voor alle leeftijden. Trendbewuste mensen zijn meestal niet bang voor sterke kleuren, terwijl mensen die de voorkeur geven aan een meer traditionele look vaak kiezen voor subtielere tinten. Mensen van wie de smaak zich ergens tussenin situeert, kiezen beter niet meteen voor feloranje of -roze, maar proberen eerst pastelkleuren.

Een bril met gekleurde glazen is niet meteen de hele look! De bril kan ook harmonieus worden gecombineerd met het gezicht en de stijl van de drager.

De foundation: een perfecte teint – niet alleen om donkere kringen onder de ogen te verbergen

Het maakt niet uit of u nu extrovert bent of eerder een stil type – een perfecte foundation die bij uw huidtint past zorgt voor een mooie egale teint. Hierbij wordt een concealer gebruikt om vlekjes en donkere kringen onder de ogen te verbergen. U kunt het best een speciaal sponsje gebruiken om de foundation op de huid aan te brengen en deze daarna fixeren en afwerken met een laagje doorzichtig poeder. Gekleurde brillenglazen zorgen ook voor precies de juiste belichting zodat kraaienpootjes minder gaan opvallen. Het beste kunt u uw teint in de loop van de dag af en toe even controleren en eventuele probleemzones snel bijwerken. Verschillende make-upmerken bieden speciale make-uptissues aan waarop een laagje poeder is aangebracht om een glanzende huid tegen te gaan – sterk aanbevolen voor glamoureuze feestjes.

Ogen kunnen kleur gebruiken

Laat ons nu kijken naar enkele make-upproducten die wat kleur kunnen toevoegen. Deze moet natuurlijk passen bij de kleur van de brillenglazen, en ook bij de huidtint, vooral bij intense kleuren. Als algemene vuistregel geldt dat levendige kleuren het best passen bij een lichte huidtint.

De oogmake-up mag best wat opvallender zijn dan wat men gewend is bij een bril zonder gekleurde glazen, maar niet zo opvallend dat deze de kleur van het brillenglas gaat overstemmen. Het is dan de vraag of men beter make-up met een hoger contrast kiest, of net in dezelfde kleur als de brillenglazen zelf. Het antwoord is duidelijk: ogen gaan er vaak saai uitzien met make-up die precies dezelfde kleur heeft als de brillenglazen. Men kan bijvoorbeeld kiezen voor een kobaltblauwe oogschaduw in combinatie met groene brillenglazen, als dit bij uw huidtype of uiterlijk past. Deze combinatie zorgt voor een ongelooflijk aantrekkelijk effect. Een zuiver lijntje langs de wimpers op het bovenste ooglid en een lijntje onder de wimpers op het onderste ooglid omkaderen de ogen perfect en zorgen ervoor dat uw ogen niet visueel overstemd worden door de brillenglazen.

Royaal aangebrachte zwarte mascara is een must voor vrouwen die een bril dragen – deze zorgt ervoor dat uw ogen er meer open gaan uitzien. Nog een trucje om uw ogen groter te doen lijken is het aanbrengen van een lijntje met wit of huidkleurig kohlpotlood aan de binnenkant van het onderste ooglid. 

De enige uitzondering hierop vormen brillenglazen die verziendheid corrigeren; aangezien deze de ogen al groter doen lijken, kunt u oogmake-up best met mate gebruiken.

Met of zonder bril, aan uw wenkbrauwen moet u altijd aandacht besteden, aangezien ze de gelaatsuitdrukking sterk beïnvloeden. Ze moeten altijd geaccentueerd worden – maar niet te veel, en ook niet te weinig. De huidige trend is een natuurlijke look voor wenkbrauwen. Dit betekent dat ze niet ultradun mogen zijn, maar ietsje breder – terwijl ze toch een duidelijke vorm hebben. Er bestaan stencils die kunnen worden gebruikt om de wenkbrauw een aantrekkelijke vorm te geven. Dan kunnen ze worden geaccentueerd of discreter worden opgevuld met een wenkbrauwpotlood of -poeder.

Een vleugje frisheid

Een zachte blush geeft het gezicht een fris uitzicht en laat de contouren beter uitkomen. Maar het moet correct worden aangebracht – te veel blush is uit den boze. Poederblush wordt het best aangebracht op de foundation en dan met het borsteltje zachtjes uitgestreken tot aan de slapen. Ook hier is er een gouden regel: als u levendig gekleurde brillenglazen draagt, moeten de glazen en de make-up tot dezelfde kleurenfamilie behoren – warm of koel – zodat u een harmonieuze look verkrijgt.

Voor uw mooiste glimlach

Lippenmake-up is essentieel. De ogen en de lippen moeten steeds in harmonie zijn. Kort samengevat, als de ogen slechts lichtjes worden geaccentueerd, moet de kleur van de lippen ook discreet zijn. Een glanzende lippenbalsem kan handig zijn, aangezien deze de natuurlijke huidtint doet stralen en tegelijk vocht inbrengt. Trendbewuste brildragers kunnen natuurlijk royaal kleur gebruiken op de lippen. Het is vooral van belang dat de make-up zorgvuldig wordt aangebracht op de lippen, aangezien levendig gekleurde brillenglazen de blik aantrekken en aandacht vestigen op het gezicht. Volg deze stappen voor de perfecte lipmake-up: breng make-up op de lippen aan als foundation; accentueer de lipcontouren met een lipliner; breng vervolgens de kleur nauwkeurig aan met een klein borsteltje. Druk de lippen daarna zachtjes tegen een tissue aan en breng vervolgens een tweede laagje kleur aan, maar zorg ervoor dat de kleur nooit over de natuurlijke contouren van de lippen heen komt. Breng tenslotte, indien gewenst, een kleine hoeveelheid doorzichtige gloss aan op de lippen.

Elegante combinaties

Behalve een subtiel of intens kleurrijk effect kunt u ook een elegante look verkrijgen met gekleurde brillenglazen – perfect voor zaken of voor avondgelegenheden. Combineer voor een uiterst geraffineerd effect gouden en blauwe oogmake-up en brillenglazen met abrikooskleurige lippenstift. Smaragd en goud, of kameel en goud zien er fantastisch uit in combinatie met een neutrale lippenstift.

Gekleurde brillenglazen kunnen worden gebruikt bij een groot aantal stijlen. Ontdek het plezier van spelen met kleur – en ontdek zo uw persoonlijke favoriete look!

Mijn Kijkprofiel Bepaal nu uw persoonlijke kijkbehoeftes en vind een brillenglasoplossing die bij u past.
Vind een ZEISS opticien bij u in de buurt

Gerelateerde Artikelen

Hoe zonnebrillen gemaakt worden Welke stappen zijn er nodig om een zonnebril te maken? Kom erachter wat voor materialen er worden gebruikt om zonnebrillen te maken en hoe designers hun ideeën tot leven roepen.

Lifestyle + Mode 15-jul-2019

Tags: Zonnebrillen

De geschiedenis van modieuze zonnebrillen Elk decennium heeft zijn eigen kenmerkende stijl. Zonnebrillen, mode en hun gedeelde geschiedenis

Lifestyle + Mode 15-jul-2019

Tags: Zonnebrillen

Snel donker. Snel licht.: Meekleurende brillenglazen In de zon of binnenshuis: 24 uur uitstekend zicht met PhotoFusion meekleurende brillenglazen aangeboden door ZEISS

Lifestyle + Mode 24-nov-2017

Tags: Zonnebrillen

Eenvoudig en elegant: Brilmonturen van LINDBERG en zonnebrilglazen van ZEISS - een zomerhit BETER ZIEN vroeg de fabrikant van brilmonturen LINDBERG wat zonnebrillen van LINDBERG zo bijzonder maakt.

Gerelateerde producten