Precisie is onze zaak

Optische innovatie is bij Carl Zeiss geen product van toeval.

Als u erachter wilt komen wat de belangrijkste term is die de motor achter de resultaten van Carl Zeiss beschrijft, dan volstaat één blik op de ruim 160 jaar geschiedenis van het bedrijf. Dat woord is: precisie.

Carl Zeiss was tevens de eerste fabrikant van individuele, op maat gemaakte varifocale brillenglazen.
Carl Zeiss was tevens de eerste fabrikant van individuele, op maat gemaakte varifocale brillenglazen.

Carl Zeiss is een van 's werelds toonaangevende ondernemingen op het gebied van innovatie en technologie. De chipfabrieken in de halfgeleiderindustrie vertrouwen voor hun optische lithografie op een centenaar op hoogpresterende lenzen van ZEISS - de hersenen van hun productiemachines. De automobiel- en de luchtvaartindustrie meten de nauwkeurigheid van hun producten en onderdelen met instrumenten die worden geleverd door de uitvinder van de CNC-coördinatiemeettechnologie - Carl Zeiss.

Carl Zeiss Meditec AG is de toonaangevende mondiale leverancier van medische technologie voor diagnostiek en behandeling van zichtproblemen en marktleider op het gebied van innovatieve visualisatieoplossingen voor neurologische en KNO-toepassingen.

De telescopen van Google Earth zijn uitgerust met ZEISS-lenzen om foto's van de aarde te nemen. De eerste maanlanding is in 1969 voor de eeuwigheid vastgelegd - met ZEISS-lenzen. Vandaag de dag vindt men ZEISS-lenzen in de gsm-apparaten van Nokia. Nobelprijswinnaars hebben kunnen vertrouwen op ZEISS-microscopen.

Google Earth gebruikt ZEISS-lenzen in zijn telescopen
Google Earth gebruikt ZEISS-lenzen in zijn telescopen

ZEISS is the inventor of the anti-reflection coating and received a patent for a coating process that minimises the reflection on glass surfaces in 1935. It was subsequently used by ZEISS for the first time in its spectacle lens manufacturing processes. ZEISS was also the first company to manufacture individual, op maat gemaakte varifocale brillenglazen.

Het ene element dat in de lange geschiedenis van de onderneming telkens weer terugkomt is verbluffende precisie: de nauwkeurigheid van de beeldweerkaatsing, het feit dat alles wordt ontleed tot op het allerkleinste detail. Professionals rekenen op de betrouwbaarheid van deze producten, net als miljoenen mensen die een bril dragen en kiezen voor brillenglazen van Carl Zeiss.

Mijn Kijkprofiel Bepaal nu uw persoonlijke kijkbehoeftes en vind een brillenglasoplossing die bij u past.
Vind een ZEISS opticien bij u in de buurt

Gerelateerde Artikelen

Wenkbrauwen liegen er niet om Wat onze wenkbrauwen over ons zeggen
Te hoge of te lage sterkte, slecht gecentreerde glazen: welk effect hebben de verkeerde brillenglazen op uw ogen? Verschillende klachten kunnen teruggeleid worden tot vermoeide ogen
Hoe worden brillenglazen gemaakt? Van kunststof brillenglazen tot minerale brillenglazen van ZEISS – alles wat u wilt weten over de productie van brillenglazen.

Zicht inzichtelijk gemaakt 28-mrt-2018

Tags:

Het herkennen van zichtproblemen Bijziendheid, verziendheid, cilindrische afwijking, etc. Welke zichtproblemen zijn er en hoe kunnen we deze corrigeren?

Gerelateerde producten