Bruinharige jongen met ronde bril met ZEISS MyoCare glazen staat op de voorgrond en glimlacht naar de camera. Op de achtergrond spelen twee meisjes met ZEISS MyoCare brillenglazen met hoepels en gymnastiekballen.
ZEISS VOOR OOGZORGPROFESSIONALS

ZEISS MyoCare brillenglazen

Een betere blik op het leven.

Het eerste leeftijdsgebonden brillenglas voor myopie management van ZEISS, gericht op het vertragen van de progressie van bijziendheid. MyoCare wordt ondersteund door ZEISS innovaties en meer dan tien jaar ervaring in het ontwikkelen van brillenglazen om de progressie van myopie te beheersen.

 • Effectief beheer van myopie bij kinderen
 • Goed zicht in alle kijkrichtingen
 • Comfortabel zicht
 • Volledige UV-bescherming

Myopie is wereldwijd een groeiend probleem.

 • 50%

  van de wereldbevolking zou tegen 2050  myoop zijn.1

 • ~ 90%

  van de jonge Aziaten onder de 20 hebben myopie.2

 • > 2 decennia

  fundamenteel en klinisch onderzoek  naar de toepassing van brillenglasoplossingen voor myopie management in Oost-Azië.​

 • 2014

  is het jaar dat ZEISS haar samenwerking begon met de LIFE Child Study om de refractieve ontwikkeling bij Kaukasische kinderen te volgen.

 • > 1,3 miljoen

  datapunten die de afgelopen 20 jaar in het Euronet-marktonderzoek zijn verzameld bij meer dan 400 oogzorgpraktijken verspreid over Duitsland.

Jong bruinharig meisje zonder bril wrijft in haar ogen terwijl ze een boek leest.

Eén probleem - vele oplossingen.

Optische, medische en gedragsmatige behandelingen.

Vanwege de  verschillende oorzaken en factoren is er geen "wondermiddel" om myopie te behandelen, ondanks de vele oplossingen van de optische industrie op de markt.  De beslissing om een kind te behandelen moet worden gebaseerd op de leeftijd bij het ontstaan van myopie, de oogaslengte of refractie op een bepaalde leeftijd, hun individuele progressieratio en algehele risicoprofiel. Behandelingen moeten volledig zijn, inclusief advies over levensstijl, volledige refractiecorrectie voor fulltime gebruik, en een beschikbare interventievorm voor myopiemanagement om verdere progressie tegen te gaan.

Eén probleem - vele oplossingen
3D-illustratie van gespecialiseerde stijve contactlens voor 's nachts.

Orthokeratologie

Speciale harde contactlenzen die 's nachts worden gedragen voor helder zicht overdag. De gerichte hervorming van het hoornvlies corrigeert de refractieafwijking en remt de overmatige lengtegroei van de oogbal af. De effecten kunnen van dag tot dag iets wisselen.

3D-illustratie van zachte contactlens.

Zachte contactlenzen

Zachte contactlenzen worden overdag gedragen. De contactlenzen werken met concentrische optische zones, die tegelijkertijd een foveale correctie en myope defocus op het netvlies creëren.

Bril met kinderglazen met zwart, rood en zachtroze montuur met hartjes.

Brillenglazen

De minst ingrijpende en meest toegankelijke methode om myopie te corrigeren. Het voordeel van brillenglazen met een speciaal design is dat ze het zicht corrigeren en tegelijkertijd de progressie van myopie onder controle houden. De nieuwe generatie brillenglazen maakt gebruik van optische microstructuren, die een groter effect hebben op de behandeling van progressieve myopie. Het draagcomfort is goed, zijn betaalbaar en worden over het algemeen goed geaccepteerd door het kind. Daarom is deze oplossing het meest toegankelijk.

3D-illustratie van een oogdruppelaar.

Farmaceutische middelen

Deze methode maakt gebruik van het toedienen van medicatie. Farmaceuthische methoden zijn effectief in het beheersen van de progressie van myopie.

3D-illustratie van een zwart-witte voetbal.

Buiten activiteiten

Om het ontstaan van myopie te voorkomen of vertragen, is het aanbev­olen om kinderen minimaal 2 uur per dag met tussenpozen buiten te laten zijn, door bijvoorbeeld na schooltijd buiten te spelen.

ZEISS MyoCare brillenglazen in een beige roze montuur worden getoond op een lichtblauwe ballon. Op de achtergrond staat nog een iets donkerdere blauwe ballon.

Een nieuw brillenglasdesign.

Zorgt voor afwisselende myope defocus.

Ons nieuwste brillenglas voor de behandeling van progressieve myopie bij kinderen is gebaseerd op meer dan tien jaar innovatie en ervaring van ZEISS op het gebied van de behandeling van myopie, in samenwerking met optische deskundigen zoals materiaal- en zichtwetenschappers, oogartsen en academici. In het ontwerp van ZEISS MyoCare brillenglazen zijn wetenschappelijke concepten verwerkt uit bewezen wetenschappelijk onderzoek, op onderzoek gebaseerde learnings en effectieve behandelingen, waaronder orthokeratologie, zachte multifocale contactlenzen, wetenschap en de nieuwe generatie brillenglazen.

ZEISS MyoCare discozijkantillustratie.

De juiste balans vinden met de ZEISS C.A.R.E. technologie.

De perfecte combinatie van verschillende optimalisatieparameters en een specifiek design.

Een effectief brillenglas voor myopie management moet bepaalde ontwerpuitdagingen overwinnen en een optimale balans vinden tussen  beheersing van de  myopie progressie en goed zicht. Hiervoor hebben we het volgende opgenomen in onze ZEISS oplossingen voor de beheersing van myopie:

  

 • Een centrale zone die klein genoeg is om een effectieve functionele zone te vormen die myopische defocus projecteert op de nabije periferie dicht bij de fovea
 • Een gemiddelde toevoeging  van het oppervlaktevermogen om de beoogde relatieve myopische defocus te induceren
 • Een zorgvuldig geselecteerde vulfactor voor een hoge werkzaamheid met behoud van goede draagbaarheid
2 meisjes en 1 jongen dragen ZEISS MyoCare brillenglazen. Ze kijken naar een plant, twee van de drie kinderen bekijken de plant door een vergrootglas.

ZEISS ClearFocus design.

Het aanpakken van de voortdurende beweging van de ogen.

Brillenglazen moeten rekening houden met het bewegende oog achter het glas, om ervoor te zorgen dat de beoogde correctie en myopische defocus voor alle kijkhoeken behouden blijft.  Met het ZEISS ClearFocus design blijven de optimale refractiesterkte voor de drager en de beoogde myope defocus behouden voor alle kijkrichtingen. Dit is niet alleen belangrijk voor specifiek kijkgedrag via de centrale heldere zone bij het uitvoeren van een gerichte taak, maar ook voor schuine blikken en oogsprongen naar het glasperiferie. Bovendien zorgt het ZEISS ClearFocus design op effectieve wijze voor zo min mogelijk hyperope defocus, in tegenstelling tot normale sferische unifocale glazen.

ClearFocus design.
Twee lijngrafieken die de vergelijkende wiskundige simulatie tonen van sferische enkelvoudige brillenglazen (in rood) en MyoCare glazen (in blauw).

Vergelijkende wiskundige simulatie van sferische enkelvoudige glazen (in rood) en MyoCare glazen (in blauw)

Het ClearFocus design minimaliseert effectief de ongewenste hyperope defocus voor alle kijkhoeken.

Bij sferische unifocale glazen wordt de sferische afwijking al duidelijk op ongeveer 10 mm afstand van het midden van het glas. Hierdoor neemt de negatieve sterkte naar de rand van het glas toe en ontstaat hyperope defocus.  ZEISS MyoCare brillenglazen hebben een vrijwel geheel vlakke sferische afwijking. Naar de randen van het brillenglas toe wordt de sferische afwijking steeds iets positiever, waardoor relatieve myope defocus ontstaat.  

Kortom, het ZEISS ClearFocus ontwerp in MyoCare® brillenglazen minimaliseert ongewenste hyperopische defocus effectief voor alle kijkhoeken.

Drie afbeeldingen die ontwikkelingsmijlpalen uitbeelden. Links wordt een baby door een arts op een weegschaal gelegd; in het midden wordt een jongen gemeten aan de hand van een lengtekaart aan de muur; en rechts wordt een meisje aan een oogtest onderworpen.

Een nieuwe benadering om de effectiviteit te meten.

Leeftijdsnormale fysiologische groeicurven.

Iedere  interventie voor myopie management heeft zijn eigen voor- en nadelen, maar alle methodes hebben hetzelfde doel:
De progressie van myopie vertragen.
We kijken naar de mijlpalen van de ontwikkeling en de inzichten die we hieruit kunnen halen. Op een bepaalde leeftijd moet elk kind een bepaalde mijlpaal bereiken. Een vergelijking tussen de normale fysiologische groei en de huidige groei van de drager is nodig om na te gaan of er een soort niet-fysiologische afwijking aanwezig is.

De ZEISS MyoCare designs tonen een gemiddelde emmetropische progressieverhouding van de axiale lengte tot 86% voor kinderen van 10-12 jaar en 63% voor kinderen van 7-9 jaar.4

Emmetropische progressieverhouding.
Een lijngrafiek die de jaarlijkse afname van de progressie van de axiale lengte - basislijn per leeftijd laat zien.

Leeftijdsnormale fysiologische groeicurven.

Het is niet anders als het gaat om de ontwikkeling van het zicht. Hier ligt de nadruk op het verschil tussen de fysiologische verlenging van het oog en de niet-fysiologische (myopische) verlenging, met andere woorden, hoe ver de huidige status van het kind verwijderd is van de leeftijdsnormale fysiologische groei voor emmetropische kinderen. Het doel is de leeftijdsnormale fysiologische groeicurven van emmetropische kinderen te volgen of zo dicht mogelijk te benaderen.

De fysiologische emmetropische curve in de grafiek fungeert als de basislijnwaarde die gebruikt wordt als referentie om de effectiviteit van de behandeling van onze interventie voor bijziendheid, MyoCare, te evalueren.

Een lijngrafiek die het jaarlijkse verloop van de axiale lengte weergeeft met onderaan in zwart de fysiologische emmetropische groei, bovenaan in rood de myopische groei en in het midden in blauw de resultaten voor ZEISS MyoCare brillenglazen. Uit deze grafiek is af te leiden dat de progressie van bijziendheid onder de myopische groeicurve ligt als ZEISS MyoCare brillenglazen worden gedragen.

Emmetropische progressie ratio als percentage van de effectiviteit.

Zodra de basislijn van de behandeling is vastgesteld, is de emmetropische progressie ratio de parameter voor de indicatie van hoe dicht kinderen met de interventie bij de emmetropische groeicurve komen in tegenstelling tot de myopische groeicurve.

Het doel is om de absolute reductiecurve van de myopie oplossing (blauwe lijn) zo dicht mogelijk bij de fysiologische emmetropisatie curve (zwarte lijn) te krijgen, in tegenstelling tot de myopie curve (rode lijn).

De emmetropische groeiratio wordt berekend met een specifieke formule.

ZEISS MyoCare designs vertragen effectief de progressie van myopia om dichter bij de fysiologische groeicurve te komen.4

Een portretfoto van een jonge jongen met een bril, met daarnaast een andere portretfoto van een ouder meisje met een bril. Onder de twee portretfoto's staan verschillende brilmonturen en glazen.

De eerste leeftijdsgebonden brillenglazen voor myopie management

ZEISS MyoCare en ZEISS MyoCare S

Iedere interventie heeft een ander effect. Hetzelfde geldt voor de twee verschillende designs binnen het MyoCare portfolio. Volgens de onderzoeksresultaten is er een significant groepsverschil in axiale lengte en sferische equivalente refractieverandering tussen de onbehandelde groep die enkelvoudige visuscorrectie draagt en de behandelgroep die ZEISS MyoCare brillenglazen draagt. Op grond hiervan wordt aanbevolen om aparte designs te bieden voor afzonderlijke leeftijdsgroepen:

 • MyoCare® voor kinderen jonger dan 10 jaar
 • MyoCare® S voor kinderen vanaf 10 jaar
Een jongen en een meisje, die beiden een bril dragen, stuiteren speels op gymballen.

Kies voor MyoCare®

Zicht is net zo goed als met enkelvoudige brillenglazen.

Als een brillenglas effectief is om de ontwikkeling van myopie bij kinderen te beheersen, is het even belangrijk dat de drager ervan goed zicht en comfort ervaart. Daarom staat de mening van kinderen centraal.

98% van de kinderen beweerde dat hun verte- en nabijzicht zeer goed is bij het dragen van ZEISS MyoCare designs, en 100% van de kinderen was binnen 1 dag gewend aan de brillenglazen.4

Het plezier van een kind mag nooit beperkt worden! Wanneer kinderen ZEISS MyoCare brillenglazen dragen kunnen ze genieten van activiteiten zoals lezen, buitenspelen en sporten. Met MyoCare kunt u uw jongste klanten de beste zorg bieden.

MyoCare® portfolio

Een betere blik op het leven.

ZEISS MyoCare innovaties.

Nieuwe brillenglasdesigns voor gelijktijdige concurrerende defocus.

Het brillenglasdesign voor myopie management, ontwikkeld om de progressie van myopie bij kinderen te vertragen, steunt op 2 pijlers.

 • Pictogram met drie cirkels.

  ZEISS C.A.R.E. technologie (Cilindrische Annulaire Refractieve Elementen)

  Afwisselende defocus- en correctiezones in een ringvormig patroon op het voorvlak, dat zich uitbreidt naar de rand van het brillenglas. De microstructuren leveren een 'stopsignaal' om de progressie van de axiale rek af te remmen.

 • Pictogram met een oog in een cirkel met drie pijlen - links, beneden en rechts.

  ZEISS ClearFocus design

  Gericht op het wegnemen van het groeisignaal, minimaliseert het geoptimaliseerde achteroppervlak, de hyperopische defocus, in de periferie van het brillenglas. Zowel de refractieve correctie als de beoogde myopische defocus van de drager blijven behouden voor alle kijkrichtingen. Deze technologie ondersteunt de effectiviteit en draagbaarheid van ZEISS MyoCare brillenglazen.

Neem contact op

Word een ZEISS partner

Bundel uw krachten met ons en profiteer van een sterk partnerschap

Formulier is aan het laden...

De in het contactformulier ingevulde gegevens zullen door Carl Zeiss Vision worden gebruikt om uw aanvraag per e-mail of telefoon te beantwoorden. Klik hier om onze verklaring over gegevensbescherming te lezen.

Plan een afspraak

Onze Sales & Product Advisors bezoeken u in uw winkel

Formulier is aan het laden...

De in het contactformulier ingevulde gegevens zullen door Carl Zeiss Vision worden gebruikt om uw aanvraag per e-mail of telefoon te beantwoorden. Klik hier om onze verklaring over gegevensbescherming te lezen.

 • 1

  Holden BA, Fricke TR, Wilson DA, Jong M, Naidoo KS, Sankaridurg P, Wong TY, Naduvilath TJ, Resnikoff S, Global Prevalence of Myopia and High Myopia and Temporal Trends from 2000 through 2050, Ophthalmology. 2016;123(5):1036–1042.

 • 2

  Chen M, Wu A, Zhang L, et al. The increasing prevalence of myopia and high myopia among high school students in Fenghua city, eastern China: a 15-year population-based survey. BMC Ophthalmol. 2018;18(1):159. doi: 10.1186/s12886-018-0829-8.

 • 3

  Xiong S, Sankaridurg P, Naduvilath T, Zang J, Zou H, Zhu J, Lv M, He X, Xu X. Time spent in outdoor activities in relation to myopia prevention and control: a meta-analysis and systematic review. Acta Ophthalmol. 2017; 9 5 ( 6 ):551- 5 6 6 . d o i: 10 .1111/ a o s .13 4 0 3.

 • 4

  Two-year prospective, double-blind, randomized controlled clinical trial lead by Wenzhou Medical University Eye Hospital, China, 2021, on 78 myopic children wearing ZEISS MyoCare Rx lenses, 72 myopic children wearing ZEISS MyoCare S Rx lenses and 76 myopic children wearing ZEISS Single Vision lenses for 12 months. Ongepubliceerde resultaten.