ZEISS C Biogon T* 2.8/35 ZM

Vervolmaak uw kunst.

Laat u inspireren door dit compacte groothoekobjectief met een gemiddelde brandpuntsafstand - de volmaakte aanvulling op uw lichtgewicht camera-apparatuur.

De C Biogon T* 2,8/35 ZM zal u met compromisloze beeldperfectie inspireren, zelfs bij open diafragma. De 'C' in de naam verwijst naar een ander uitstekend kenmerk: Ongekend voor een objectief in deze klasse, een lichtsterkte van 1 : 2,8 maakt een exceptionele compacte constructie mogelijk. Met een brandpuntsafstand van 35 mm is het ongelofelijk veelzijdig en de hoge prestatie en compactheid maken van de C Biogon T* 2,8/35 ZM de ideale aanvulling op uw apparatuur. Als u een reis maakt door indrukwekkende landschappen of steden bezoekt, een nieuwsreportage opstelt of een evenement bijwoont, deze kleine allrounder bewijst keer op keer een praktische en betrouwbare partner te zijn.

ZEISS C Biogon T* 2.8/35 ZM
ZEISS C Biogon T* 2.8/35 ZM
ZEISS C Biogon T* 2.8/35 ZM

Excellente beeldkwaliteit

De reeks van de ZEISS T*- objectieven voldoet aan de hoogst mogelijke normen op het gebied van prestatie en betrouwbaarheid, en uiteraard op het gebied van beeldkwaliteit. Zij zijn gewoon op elk gebied superieur. U kunt rekenen op een uiterst geavanceerd besturing van de interne reflectie, om bijvoorbeeld heldere, schitterende foto's te maken. Ook is er amper sprake van geometrische vertekening, waardoor precieze nauwkeurigheid wordt gegarandeerd bij het weergeven van vormen, vooral praktisch bij het fotograferen van producten en architectuur.

Soepel, precies scherpstellen

Het met de hand scherpstellen van een objectief betekent het controleren van het beeldresultaat met uw vingertoppen. Een goed ergonomisch ontwerp maakt zeker het verschil. De gebruiksvriendelijke ring voor de scherpstelling op de ZEISS-objectieven met een ergonomische vingersteun, is perfect voor het snel en nauwkeurig scherpstellen. Veranderingen zijn onmiddellijk zichtbaar in de zoeker. Het hoogwaardige scherpstelmechanisme beweegt soepel zonder speling, en ondersteunt zo ook de intuïtieve interactie met de spleetsluiter.

Ideale diafragma-eigenschappen

Fotografen willen de waarnemer door het beeld leiden. Minimale scherptediepte wordt vaak gebruikt als een ontwerpelement. Hierdoor blijft de achtergrond met opzet onscherp zodat de aandacht van de waarnemer op het hoofdonderwerp gevestigd blijft. De ZM-objectieven zijn voorzien van een diafragma met tien lamellen. Het bijna ronde diafragma helpt bij het creëren van een specifiek harmonieus effect in die delen van de foto die buiten het scherpstelbereik vallen (Bokeh).

ZEISS T* anti-reflectiecoating

De optische elementen van de ZEISS T* -objectieven met anti-reflectiecoating op alle oppervlakken en een optisch ontwerp dat te allen tijde garant staat voor heldere beelden, zelfs bij ongunstige lichtomstandigheden. Wij passen de anti-reflectiecoating toe op de oppervlakken van de objectieven door het gebruik van dampdepositie met uiterst dunne transparante lagen op het glas. In dit proces worden speciale stoffen op basis van extreem hoge druk, onder hoog vacuüm verdampt. Deze stoffen worden vervolgens per laag, met een nauwkeurig gecontroleerde dikte op de glazen oppervlakken aangebracht, om de gewenste verlaging van de reflectie-eigenschappen te realiseren. De eerste coatingtechnieken werden bij ZEISS al in de jaren dertig van de vorige eeuw toegepast.

Robuust ontwerp

De vatting- en besturingselementen van alle ZM-objectieven zijn gemaakt van metaal en ontworpen voor tientallen jaren intensief gebruik. Het hoogwaardige vakmanschap van de geheel stalen vattingen, de gemakkelijk in de hand liggende metalen ring voor scherpstelling en diafragma en het robuuste voorste bajonet en de filterschroefdraad staan garant voor een verbluffende fotografische ervaring.

Prestatie

Brandpuntsafstand

35 mm

Diafragmabereik

f/2.8 – f/22

Camerabevestiging

Leica M-Mount* (ZM)

Compatibiliteit formaat

Full Frame

Scherpstelbereik

0,70 m (27.56") – ∞

Vrije werkafstand

Beeldhoek** (diag. | horiz. | vert.)

62° | 53° | 37°

Diameter van beeldveld

Dekking op korte afstand (MOD)**

410 x 620 mm (16.14 x 24.41")

Beeldverhouding bij minimale objectafstand

1 : 17

Aantal elementen | groepen

7 | 5

Focusafstand flens

28 mm (1.10")

Pupilpositie ingang (vooraan beeldvlak)

38 mm (1.49")

Kenmerken

Autofocus

Beeldstabilisatie

Fysiek

Filterschroefdraad

M43 x 0.75

Rotatiehoek van focusring

Max. diameter

52 mm (2.04")

Diameter van focusring

Lengte (met lensdoppen)

Lengte (zonder lensdoppen)

55 mm (2.19")

Gewicht

200 g (7.06 oz)

ZEISS C Biogon T* 2.8/35 ZM ZEISS C Biogon T* 2.8/35 ZM

De naam Biogon® komt doordat het objectief zo’n grote beeldhoek heeft dat het een groot deel van de omgeving van de fotograaf in één opname kan vastleggen. Dankzij het hoofdzakelijk symmetrisch optisch ontwerp van Biogon kunnen erg compacte objectieven met een gewone tot erg grote hoek worden gebruikt, ook met een zoeker en bij systeemcamera’s zonder spiegel. De objectieven hebben een uitzonderlijk goede vervormingscorrectie, chromatische eigenschappen en vervlakking van het beeldveld.

Biogon Ontwerp

Lens gemaakt van speciaal glas met afwijkende partiële dispersie

ZEISS ZM Lenses

Brochure

ZEISS Camera Lenses Product Overview

Brochure

ZEISS Accessories for Rangefinder Cameras

Brochure

ZEISS C Biogon T* 2.8/35 ZM

Datasheet

Beoordelingen

stevehuffphoto.com
"Wow, it seems like it was just a couple of days ago that I posted my Zeiss ZM 50 Planar review. Wait, that WAS a couple of days ago..."
stevehuffphoto.com

kenrockwell.com
"The Zeiss 35mm f/2.8 C Biogon ZM is superb. Its optical performance is better than the LEICA SUMMICRON-M 35mm f/2 and..."
kenrockwell.com

Accessoires voor objectieven

Beleef de unieke productervaring helemaal.

Bij het maken van een opname is een optimaal beeld niet het enige waar u rekening mee houdt. Vastleggen van die speciale ervaring speelt ook een belangrijke rol. Dankzij hun betrouwbare werking garanderen camera-objectieven van ZEISS dat fotografen zich volledig kunnen concentreren op het beeld en de compositie en kunnen ze hun creativiteit de vrije loop laten. Om deze ervaring te perfectioneren, biedt ZEISS nu accessoires aan op maat van de behoeften van veeleisende fotografen.

Krijg de verlengde garantie

Productregistratie

ZEISS kent een garantieperiode toe van twee jaar vanaf de aankoopdatum voor alle objectieven voor fotografie. Deze kan worden verlengd tot drie jaar nadat u zich registreerde bij ZEISS Online Registratie. Hoewel de verlengde garantie van ZEISS al beschikbaar is in tal van landen, zijn claims onder deze garantie alleen toegestaan in het land waar het product werd aangekocht.

Vind een verkoper

Voer uw adres in om een dealer in de buurt van uw locatie te vinden: