Gezondheid + Bescherming

Hier ziet u hoe u zich beter kunt voelen door een bril

10 tips voor een hoger draagcomfort.

10 juni 2019
  • Hier ziet u hoe u zich beter kunt voelen door een bril

Iedereen weet dat we met een bril eindelijk weer scherp kunnen zien. Met de juiste glassterkte corrigeert een bril onze oogaandoeningen. Maar wist u al dat een bril nog veel meer kan doen om iemands welzijn te verhogen? Hier zijn de tien belangrijkste feiten over welzijn – in een oogopslag:

Sommige mensen lijden jarenlang aan hoofdpijn zonder te weten waarom.

1//

Sommige mensen lijden jarenlang aan hoofdpijn zonder te weten waarom. Vrij vaak is de oorzaak van deze hoofdpijn te herleiden tot een gestoord of ongecorrigeerd zicht en de daaruit voortkomende vermoeide ogen. Daarom moet u bij uw opticien uw ogen laten testen.

Een lange werkdag aan een computerscherm kan leiden tot nek-, rug- en schouderklachten.

2//

Een lange werkdag aan een computerscherm kan leiden tot nek-, rug- en schouderklachten. De oorzaak: vaak zit u in een verkeerde houding om het scherm helder te kunnen zien. Dat vermoeit uw ogen, maar een speciaal  visueel hulpmiddel voor werken aan de computer  kan helpen om uw ogen te ontspannen. U zult versteld staan hoeveel opties u heeft voor het verbeteren van uw welzijn op het werk – vraag er maar naar bij uw opticien.

Zware brillen die op uw neus drukken, of achter uw oren, behoren nu tot het verleden.

3//

Zware brillen die op uw neus drukken, of achter uw oren, behoren nu tot het verleden. Soms hoeft u alleen een kort bezoekje aan uw opticien te brengen om deze drukpunten te verwijderen. Maar er is een andere oplossing mogelijk: misschien is het tijd om eindelijk te investeren in een licht montuur met dunne, hypermoderne glazen. De keuze is aan u!

Veel brildragers vonden het hinderlijk om steeds te moeten wisselen tussen hun normale bril en de zonnebril.

4//

Veel brildragers vonden het hinderlijk om steeds te moeten wisselen tussen hun normale bril en de zonnebril. Het is ook niet goed voor uw bril als u deze steeds achteloos in uw zak stopt. Zelfkleurende glazen   zijn het ultieme comfort, vooral voor mensen die in iedere situatie een bril moeten dragen: geniet van perfect zicht bij alle lichtverhoudingen, want deze glazen verkleuren van helder tot donker en weer terug in een ongelooflijk tempo.

Tegenwoordig is op een smartphone kijken haast net gewoon als ademhalen.

5//

Tegenwoordig is op een smartphone kijken haast net gewoon als ademhalen. We merken nauwelijks hoe vaak we onze blik wisselen tussen onze smartphone en de wereld om ons heen. Maar onze ogen merken het wel, vooral bij het ouder worden. Ze werken overuren en het effect staat bekend als "computervisie syndroom". Dit kan leiden tot hoofdpijn, verkrampte spieren en oververmoeide ogen. De oplossing:

6//

Een bril beschermt uw ogen. Als we aan bescherming van de ogen denken, schieten veiligheidsbrillen ons direct te binnen. Maar denk ook aan sportbrillen, die – dankzij hun omhullende model – uitstekende bescherming bieden (bijv. tegen sterke wind), voor ideaal zicht bij veranderende lichtverhoudingen zorgen en last but not least, je ogen tegen steentjes in de lucht beschermen tijdens een snelle afdaling.
En laten we vooral debrillenglazen niet vergeten voor mensen die beroepshalve aan bijzonder veel vuil en stof blootgesteld zijn, maar toch een kristalhelder zicht nodig hebben.

Er wordt veel over gediscussieerd wat iedere kleur glas kan bewerkstelligen.

7//

Misschien heeft u gehoord dat blauw kalmerend werkt, geel aangenaam is bij zwak licht en je humeur verbetert, terwijl roze de visuele activiteit verhoogt. Er wordt veel over gediscussieerd wat iedere kleur glas kan bewerkstelligen. Als vuistregel geldt: wat voor effect de tint van een brillenglas op de drager heeft, verschilt van persoon tot persoon. Probeer verschillende tinten glas bij uw opticien en ontdek welke voor u de juiste is. Uw opticien zal hierover graag meer informatie willen geven.

8//

Soms is het belangrijk een sterker contrast te hebben dan uw natuurlijke gezichtsvermogen kan bieden.  Dit kan belangrijk zijn bij zonnebrillen, waarbij meer scherpte vereist is, of bij alledaagse brillen waar het contrast verzwakt is door bepaalde oogafwijkingen. Fantastische oplossingen voor meer contrastwaarneming staan op u te wachten in de vorm van een bril voor uw zichtbehoeftes.

9//

Dit geldt voor alle enthousiaste watersporters, automobilisten en iedereen die last heeft van vervelende reflecties bij het kijken met een zonnebril: brillen met een polarisatiefilter verminderen de reflectie van zonlicht op vochtige of glanzende oppervlakken, zodat u van een comfortabel zicht kunt genieten. Vraag uw opticien om het verschil te laten zien.

10//

Vaak is te horen dat automobilisten zich onveilig achter het stuur voelen tijdens het rijden in de schemering. Het gezichtsvermogen van een persoon kan zeer uiteenlopen tussen dag en nacht, wanneer de pupillen wijd opengesperd zijn. Belangrijk is: met behulp van een meetsysteem – de i.Profiler®  plus van ZEISS – kan uw opticien bepalen hoeveel u 's nachts kunt zien en uw gezichtsvermogen optimaal maken met speciale glazen met   i.Scription®  technologie.


Deel dit artikel