Een precieze grip en perfecte trajecten August Mössner GmbH & Co. KG optimaliseert de productie en de programmering met ZEISS T-SCAN.
Hoe August Mössner successen boekt met ZEISS Solutions:
Succes:
  • Meten van zelfs grote en zeer zware componenten door vrijheid van handelen
  • Korte insteltijd van slechts 10 minuten
  • Aanzienlijke tijdsbesparing tot 2 weken voor het in bedrijf stellen van de installaties

August Mössner meet gegoten onderdelen met ZEISS T-SCAN om optimale robot trajecten te genereren.

August Mössner GmbH & Co. KG heeft een oplossing gevonden waarin de ZEISS T-SCAN een centrale rol speelt. De ingenieurs gebruiken de handlaserscanner om matrijzen te meten en de bijbehorende hulpstukken voor robotgrijpers te produceren.

De ingenieurs gebruiken de handlaserscanner om de oppervlaktecontouren van het gietwerk te meten, wat typisch een cilinderblok of een tandwielkast kan zijn. Vervolgens vergelijken ze de dataset die door dit proces wordt gegenereerd met de nominale CAD-gegevens die door de autofabrikant worden geleverd. Aangezien dit modulaire systeem geen fysieke verbinding met een meettafel nodig heeft, is het verzamelen van gegevens eenvoudig en probleemloos, zelfs op moeilijk toegankelijke plaatsen.

Na het meten met ZEISS T-SCAN en een foutieve kleurvergelijking in de intuïtieve ZEISS-software, die onder andere duidelijk maakt waar de plus- en min-variaties van de nominale afmetingen te vinden zijn, worden enkele werkstappen later met behulp van de reverse-engineeringssoftware en een robotsimulatieprogramma de optimale trajecten gedefinieerd; deze trajecten zijn ook geldig voor verschillende gietstukken met verschillende afwijkingen.

Interesse? Lees het Toepassingsverhaal!

Vul uw gegevens in en download gratis ons applicatieverhaal.